Stadier af graviditeten før & efter fødslen

04/17/2010 by admin

Stadier af graviditeten

Der er fire grundlæggende faser af graviditeten--først, andet og tredje trimester, og efter levering. Hver af disse perioder falder sammen med udviklingen af barnet og ændringer i moderens krop.

Første trimester er typisk defineret som uger 1-12. Dette er begyndelsen af barnets udvikling. En hjerne og rygmarven udvikler, mærkning midtpunktet for fosteret, samt en filial at bære biologiske beskeder. Et hjerte og andre organer begynder at danne. På otte-ugers mark slår hjertet typisk på egen hånd i en støt rytme. Øjnene vil er også dukket op fra hjernen. Ved 12-ugers mark, vil lægerne kunne bestemme kønnet på barnet, på grund af dannelsen af kønsorganer.

For mor er de første 12 uger uforudsigelige. Humørsvingninger, vægt gevinst, fordøjelsesbesvær og halsbrand, forstoppelse og morgenkvalme (opkastning i morgen) er alle kendetegnende for den første trimester. Men, disse symptomer og bivirkninger varierer i intensitet fra person til person.

Andet trimester

Uge 12-28 udgør andet trimester af graviditeten. Der henviser til, at barnet var blot en lille masse af organer og væv i de foregående 12 uger, inden udgangen af denne periode vil barnet have udviklet de fleste af dens skelet, muskelvæv og hud. Barnet vil også begyndt at generere sit eget blod, på grund af dannelsen af marv i knoglerne. Det er også begyndt at tage på flere liv, vågne og hviler på sine egne og udvikle evnen til at høre og sluge.

Som barnet vokser, så gør moderen. De fleste af vægtøgning i forbindelse med graviditet er udviklet i løbet af denne tidsramme. Med øget vægt kommer fysiske problemer--tilbage smerte, hævelse af ankler, fødder og knæ og strækmærker omkring det område, hvor huden har trukket på grund af graviditeten.

Tredje trimester

De sidste 12 uger er afgørende, at barnet styrker sig til at komme ud af livmoderen. Huden bliver tykkere og knogler hærde, mens kroppen begynder lagring mineraler--jern og calcium- og kropsfedt. Babyer betragtes fuldbårne af de 37 uge.

Ved dette punkt, er moderens krop også præsenterer sig selv som klar til baby. Hendes bryster diegivende og mange kvinder rapporterer lækage af de 37 uge. Baby er faldet lavere i maven som det readies sig selv for at afvige moderen. Stadig selv, moderen vil sandsynligvis rapport åndenød på grund af baby og ledsagende væsker gemt lige under sine lunger og mellemgulvet. Barnet er typisk på sit mest aktive, sparker og jabbing, som kan også skabe ubehag.

Efter levering

Omkring seks uger efter barnets fødsel, vil moderen begynde en serie af postpartum eksamener med sin læge. Disse eftersyn vil bestå af undersøgelser af fødselskanalen, indre organer og bryster til at sikre, at moderen er at inddrive normalt. Blodprøven og andre test kan udføres baseret på lægens skøn. Dette er normalt besøg, hvor lægen fjerner kvinde for seksuel aktivitet.

Barnet fortsætter sin udvikling uden for livmoderen, udvikling af motoriske færdigheder og sine sanser. Svar til støj normalt udvikler først, inden for en 3-6 uger. Sight udvides normalt ud over 12 inches af den tredje måned. Babyer også blive mere meddelsom af den anden måned af smilende som reaktion på positive stimulus eller forsøger at efterligne ansigtsudtryk.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com