Vejledning i at angive mål

10/12/2010 by admin

Målsætning er et vigtigt første skridt til at få, hvad du vil have ud af livet. Ifølge den Universitet i New Hampshire Counseling Center, sætte mål kan føre til en række ting: forbedret selvtillid, motivation og arbejdsindsats, og en følelse af stolthed og tilfredshed. Med det rette fokus og ordentlig motivation kan ethvert mål--personlige, uddannelsesmæssige, professional--nås.

Instruktioner

• Bestemme både kort - og langsigtede mål. Kortsigtede mål er opnåeligt inden for dage eller uger, mens langsigtede mål kan tage år at færdiggøre. Nedskriv dine mål. At se dem på papir hjælper med at gøre dem fast og ikke blot en eftertanke.

• Sæt underordnede mål inden for større mål. For eksempel ville underordnede mål for de større mål for landing et job med en bestemt firma omfatter forsker selskab, at finde ud af ansøgningskrav og søger åbne positioner du er kvalificeret til.

• Sæt en præcis måling for målene. Kommer med en liste over datoer, tider, pengebeløb eller andre målinger, at hjælper dig med at spore dine mål. For eksempel, ønsker du at spare $5000 ved udgangen af året eller gerne afgangselev fra college i fire år. Være realistisk, når du opretter mål. At miste 20 pounds i to uger kan lyde flot, men det er ikke sikkert eller opnåelige. Urealistiske mål kan sætte dig op for fiasko og skuffelse.

• Prioritere dine mål. Nogle mennesker liste af mål kan synes lang og overdreven. Vælge mål, der er vigtigst for dig. At nå visse mål kan inspirere dig til at oprette andre mål. For eksempel, efterbehandling din computer science grad skal komme før landing dit drømmejob programmering på en større virksomhed.

• Indstil det rigtige niveau af mål for dig selv eller dit projekt. Det er acceptabelt at sætte mål lige uden for din rækkevidde. Undgå at sætte mål, der er helt uopnåeligt. Manglende evne til at nå mål kan forårsage du mister interesse i større mål.

• Bruge positive, bekræftende sprog, når du skriver dine mål. Undgå "don'ts" og fokuserer på "dos." For eksempel, i stedet for "Spiser ikke nogen dessert" skrive "Fokus på sund kost."

Tips & advarsler

  • Målopnåelse er en kontinuerlig proces. Peoples mål ændre og få igen prioriteret gennem hele livet. Være tålmodig med dig selv og ikke slå dig selv op når tilbageslag ude af din kontrol opstå. Omgruppere hvis et tilbageslag forekomme og overveje at prøve at nå målet igen.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com