Hvem bar gasmasker i WWI?

10/14/2010 by admin

Hvem bar gasmasker i WWI?

De første gasmasker blev udviklet allerede i 1799, før begrebet kemisk krigsførelse overhovedet eksisterede, ifølge Western Front Association. Efter at de allierede styrker var overrasket over de tyske gas angreb i WWI, blev det en prioritet at udvikle en effektiv og effektiv måde at imødegå disse angreb.

Historie

Når tyskerne anvendt chlorgas mod de intetanende allierede på slaget Ypers i 1915, blev de allierede soldater rådes til at beskytte sig selv ved vejrtrækning i forladninger af absorberende bomuld. Den britiske Hypo hjelm er udviklet ud fra denne idé i 1915, og det blev efterfulgt af den første dåse gas maske et år senere.

Typer

Den britiske Hypo hjelm udviklet sig til den britiske Box Respirator, som blev første gang brugt af de allierede, startende i 1916. Af 1917 var en gasmaske standard spørgsmål for alle britiske styrker. Franske også udviklet en mere komfortabel (men mindre effektiv) maske kaldet M2. De amerikanske styrker blev udstedt begge typer, da de tiltrådte krigen i 1917.

Misforståelser

Tyskerne var ansvarlig for at studere og tidlige udvikling med hensyn til kemisk krigsførelse. Selv om det er en udbredt opfattelse at tyskerne var først til at bruge denne nye viden i form af en dødbringende gas, var det faktisk det franske, der var først til at bruge gas angreb i form af granater bevæbnet med tåregas i de første måneder af krigen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com