Listen over eksotiske sygdomme

06/16/2010 by admin

Listen over eksotiske sygdomme

Eksotiske sygdomme er normalt indgået af mennesker rejser til tredje verdens nationer. Andre gange folk købe sjældne dyr, der kan være kommet fra et fremmed land og kan være inficeret med en usædvanlig parasit eller virus. Nogle eksotiske sygdomme er forholdsvis uskadelige, mens andre kan være dødelige. Sundhedsorganisationer verden konstant stræber efter at styre og forebygge disse eksotiske sygdomme fra breder sig og bliver verdensomspændende epidemier.

Sovesyge

Overføres til mennesker gennem bid af den lille tsetsefluen, var denne dødelig parasitære sygdom næsten elimineret i 1960 ' erne. Dog på grund af krig, befolkningen flytter og mangel sundhedssystemer, sygdommen vendte tilbage til Afrika, igen på epidemi-niveauet. Den første fase af sovesyge viser sig som feber og svaghed. Hvis de behandles med passende medicin på dette indledende stadium, overleve folk nogle gange; dog har sjældent folk i landdistrikter afrikanske nationer adgang til den nødvendige behandling. Fase to af sovesyge præsenterer når parasitten invaderer værtens centralnervesystemet. På dette tidspunkt, vises forvirring, kramper og voldelig adfærd ofte. Mennesker på nuværende tidspunkt oplever Derudover, overdreven sov, snart efterfulgt af koma og død. Stor indsats er undervejs for at få myggespray og medicin til fjerntliggende områder for at bekæmpe denne forfærdelige sygdom.

Abekat

Først opdaget i lab aber i 1958, påvirker abekat sjældent mennesker. Lignende symptomer til kopper, Abekat findes primært i dele af Afrika. Men i 2003 flere mennesker i USA blev syg med sygdommen efter kommer i kontakt med forurenet pet præriehunde. Generelt spredt via bid af et dyr, virussen også dukker op i rotter, mus og egern. Derudover bærer menneskelige væske udveksling lejlighedsvis virus fra person til person. Inficerede mennesker udvikler en feber og krop ømhed, føler sig meget træt og til sidst bryde ud i en krop udslæt, der vokser mere alvorlige og blærer i løbet af en periode på to til fire uger. Døden fra monkeypox forekommer relativt sjældent, og koppevaccine hjælper med at beskytte mennesker mod abekat.

Guinea Worm sygdom

En parasitisk ormeinfektion findes hovedsageligt i Afrika, Guinea worm sygdom er en sjælden begivenhed i dag i vid udstrækning på grund af indsatsen fra hele verden sundhedsorganisationer. Rent drikkevand er nøglen til at undgå denne sygdom. Mennesker bliver smittet ved at drikke vand, som indeholder en lille loppe allerede inficeret med minimal larver af den Guinea worm. Én gang inde i den menneskelige krop, orm larver modne, vokser til så længe tre fødder. Efter modning gennembore orme bugvæggen og mate. De voksne orme forårsage hævede, smertefuld blister til at danne på det menneskelige transportvirksomheden hud. Desværre, smittede mennesker ofte træder ind i vandområder, til at lindre smerten af disse blærer, således frigive millioner af nye larver i vandet og forårsager cyklussen af sygdom at gentage igen og igen. Ingen medicin findes for at bekæmpe denne infektion; uddanne udviklingslande om rent drikkevand synes at være nøglen til at bekæmpe sygdommen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com