Intervallet for sunde kolesterolniveauer

06/12/2010 by admin

Kolesterol er et naturligt forekommende stof, der produceres i leveren, der er nødvendige for at opretholde sunde cellevægge og membraner. Overskydende beløb af denne voksagtigt stof ophobes i arterier, forårsager arterier til at hærde og smalle og øge risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde.

Kolesterol typer

Kolesterol kombinerer med proteiner til form lipoproteiner, som gør det muligt at rejse fra leveren til hvor det er nødvendigt. Der er tre typer: high-density lipoprotein (HDL), low-density lipoprotein (LDL) og triglycerider.

Total kolesterol

En total kolesterol niveau måler alle tre typer af lipoproteiner. Et sundt niveau er 200 mg/dL eller nedenfor, en plan fra 201 til 239 mg/dL er borderline high og et niveau over 240 mg/dL er høj.

LDL niveauer

LDL er kaldet "dårlige" kolesterol, fordi overskydende beløb tilstopper arterier og føre til hjertesygdom. Et sundt niveau er 129 mg/dL eller mindre, 130 til 159 mg/dL er borderline og 160 mg/dL eller ovenfor er høj.

HDL niveauer

Fordi HDL hjælper med at fjerne overskydende kolesterol fra kroppen, er højere HDL sundere. En HDL niveau over 60 mg/dL beskytter mod hjertesygdomme, men et højere niveau end 40 mg/dL anses for god. En HDL niveau lavere end 40 mg/dL øger risikoen for hjertesygdom.

Triglyceridniveauer

I modsætning til LDL, triglycerider, selv forårsager ikke hjertesygdom, men de er forbundet med diabetes. En sund triglycerid niveau er 150 mg/dL eller nedenfor, 150 mg/dL til 199 mg/dL er borderline og over 200 mg/dL er høj.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com