Sygeplejerskes rolle i forebyggelsen af ældre stofmisbrug

07/20/2010 by admin

Ældre amerikanerne bruger 15 milliarder dollars om året på receptpligtig medicin, fire gange mere end yngre mennesker. De fleste af disse lægemidler er designet for lidelser i hjerte-kar-, central nerve og muskel-og systemerne. Mens mange stof regimer er effektiv i styringen af de tegn og symptomer på kronisk sygdom, er der god dokumentation for at mange ældre patienter simpelthen har for mange medikamenter i deres medicin frysere.

Typer

En ældre voksne har ofte adgang til en bred vifte af lægemidler, herunder nuværende og udløbne recepter for sig selv eller andre medlemmer af husstanden, over-the-counter medicin, naturlægemidler, vitamin og mineraltilskud, alkohol og ulovlige stoffer. Alle disse produkter kan misbruges på nogen måde. En sygeplejerske kan få et bedre billede af hendes patientens medicin indtag af udarbejdelse af en liste over aktuelle medicin med deres korrekte doser og frekvenser. Denne proces, som kaldes medicin forsoning, er et godt udgangspunkt for forebyggelse af misbrug. (Se Reference 1)

Stofvirkningen

Ifølge den nationale Institut for stofmisbrug, er der en mærkbar forskel i hvordan en person reagerer på medicin som han aldre. En medicin kan arbejde på en meget lavere dosis end oprindeligt ordineret, det kan forårsage bivirkninger han er aldrig bemærket før, eller det kan ikke arbejde på alle. Under afstemningsprocessen medicin sygeplejersken vil bede om disse virkninger og bivirkninger til at få et klart billede af, hvad der sker på.

Interaktioner

Antallet af narkotika taget hver dag stiger, har de ældre voksne en højere risiko for stof-stof eller drug-food interaktioner. Ifølge University of Chicago forskere, kan disse interaktioner forårsage en ordineret medicin til at være mindre effektiv, gøre et andet lægemiddel mere potent i kroppen eller forårsage bivirkninger, når stoffet interagerer med andre produkter. Disse uforudsigelige reaktioner kan forårsage alvorlige problemer, herunder forvirring, koma og død. En sygeplejerske kan dele patientens ajourførte medicin listen med sin farmaceut og læge til at opdage potentielle interaktioner.

Planlægning

Konfronteret med behovet for at tage et stort antal piller hver dag, kan en ældre voksen vælge at sluge flere ved hvert måltid, eller gemme dem før sengetid. Hvis han har et hukommelsestab, kan han glemme at tage piller for en hel dag og derefter beslutter at gøre tabet med dobbelt doser den følgende dag. Alle disse metoder kan begrænse medicin effektivitet og skabe farlige bivirkninger. En sygeplejerske kan arbejde med patienten til at udvikle en visuel oversigt over medicin eller pre fylde en kasse mærket med slots for forskellige dage og timer for at sikre medicin tages på tid. (Se Reference 2)

Psykosociale faktorer

Ifølge CDC, ældre mennesker er væsentlig risiko for depression og stofmisbrug efter deres kære dø og psykosociale netværk fordampe. Sygeplejerske at give pleje i hjemmet, på en læge kontor, eller på hospitalet kan vurdere for disse spørgsmål og foretage relevante henvisninger til diagnose og behandling. (Se Reference 3)

Advarsel

Når de evaluerer en ældre voksen for stofmisbrug, en sygeplejerske kan aldrig påtage sig ordineret medicin er sikker. I virkeligheden, er opiater (herunder Kodein og hydrocodone) de mest hyppigt misbrugte lægemidler hos ældre mennesker. (Se Reference 1)


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com