Hvad er behandlinger for akut gigt?

06/23/2010 by admin

Akut gigt eller arthritis urica, er en form for gigt, der forårsager pludselige angreb af ømhed og smerter i leddene. Gigt kan påvirke nogen, men er mere almindelig hos mænd eller postmenopausale kvinder. Gigt opstår, når overskydende urinsyre udløser dannelsen af skarpe urat krystaller rundt kroppens led. Disse urat krystaller kan forårsage svære smerter og betændelse i de angrebne led. Gigt symptomer kan behandles og forebygges med medicin. Også, kostændringer kan hjælpe med at undgå podagraanfald.

Årsager til gigt

Gigt er forårsaget af en ophobning af urat krystaller omkring en fælles. Denne ophobning forårsage alvorlig betændelse og smerter i de berørte fælles. Disse krystaller form som følge af høje niveauer af urinsyre i blodet. Urinsyre er produceret når purines er brudt i kroppen og er også fremstillet af visse fødevarer såsom svampe, asparges, sild, ansjoser og indmad. Urinsyre er meningen at være opløst i blodet og sendes til nyrerne og derefter udskilles i urinen. Dog undertiden nyrerne udvise ikke nok urinsyre eller kroppen gør for meget af det. Den overskydende urinsyre udkrystalliserer i skarpe urat krystaller i leddene.

Gigt risici

Personer, der indtager overskydende alkohol er mere tilbøjelige til at lide af gigt. Nogle sygdomme, såsom forhøjet blodtryk, diabetes, hyperlipidæmi og åreforkalkning øger risikoen for gigt. Medicin såsom thiaziddiuretika og lav-dosis aspirin også øge mængden af urinsyre i kroppen. Gigt skal behandles for at forhindre mere intens smerte og beskadigelse af de angrebne led. Lægerne kan diagnosticere gigt ved hjælp af en fælles væske test og en blodprøve. Medicin vil være nødvendigt at behandle gigt effektivt.

Ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID)

Ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) anvendes til at reducere betændelse og smerter forårsaget af gigt. NSAID kan købes uden recept eller stærkere versioner kan erhverves med en recept. NSAID omfatter ibuprofen og naproxen. Colchicin kan bruges til at styre gigt i de personer, der ikke kan tage NSAID.

Steriods

Prednison kan bruges til at behandle gigt betændelse og smerte. Prednison kan træffes i pilleform, eller det kan sprøjtes direkte ind i de angrebne led. Steroider er normalt bruges, når NSAID eller colchicin ikke kan bruges.

Urinsyre produktion blokkere

Personer, der har hyppige podagraanfald kan ordineres, Zyloprim eller Aloprim. Disse medicin reducere mængden af urinsyre i kroppen. Bivirkninger af disse medikamenter omfatter lave blodtal og hud udslæt.

Urinsyre Flyttefirma

En medicin kaldet probenecid kan bruges til at hjælpe nyrer fjerne overskydende urinsyre fra kroppen. Denne medicin kan forårsage dannelsen af nyresten. Andre bivirkninger omfatter mave smerter og hududslæt.

Gigt kost

Ifølge Mayo Clinic, kan en kost med færre purinindhold medvirke til at reducere risikoen for gigt angreb. En gigt kost vil omfatte øgede mængder af fedtfattige mejeriprodukter og komplekse kulhydrater med reducerede mængder af rødt kød og skaldyr. Også bør alkohol undgås. For de personer, der er overvægtige, kan at miste vægt også bidrage til at reducere mængden af urinsyre i kroppen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com