Historien om Psoriasis

08/29/2010 by admin

Historien om Psoriasis

Den første omtale af psoriasis var formentlig som en af de "leprous sygdomme" i Femte Mosebog i det gamle testamente. Psoriasis, en hudlidelse, der påvirker 1 til 2 procent af befolkningen, var ofte forveksles med spedalskhed indtil det nittende århundrede. Hippokrates (ca. 400 f.kr.) nævnt psoriasis i sit arbejde men medtaget det med andre hud betingelser, herunder spedalskhed. Derefter bragt forvirring mellem psoriasis og spedalskhed ydmygelse og nedlæggelse af familie og venner, ifølge medicinsk Forfatter Dr. Richard Langley.

Psoriasis Vulgaris

Psoriasis kommer fra det græske ord psora, at klø. Seks hundrede år efter Hippokrates romerske læge Claudius Galen brugt ord psoriasis vulgaris (fælles psoriasis) og fra tid blev det en catch-all udtryk for nogen kløe hud betingelse. Samfundet mente psoriasis var som spedalskhed, sukkerærter og vitiligo og krævede isolation af syge. Som spedalske, psoriasis patienter havde ingen sundhedspleje og bar specifikke tøj og advaret om deres tilstedeværelse med en klokke.

Ændringer

Holdning ændringer begyndte i begyndelsen af 1700 tallet når dansk hudlæge Robert Willan opført psoriasis blandt en gruppe af skala-lignende sygdomme; selv om han ikke skelne det fra andre hudlidelser. Gennembruddet blev i 1841 i Wien, da Drs. Hebra og Kaposis indså psoriasis var forskellig fra spedalskhed og hjalp klassificere tidligere som en særskilt sygdom, ifølge Langley.

Forholdet

Russiske dermatologer i 1800-tallet undersøgt forholdet mellem psoriasis og indre organer og viste en forbindelse med en patients metabolisme og nervesystemet. Alternativ medicin, var dengang og nu, af den opfattelse, at tilstedeværelsen af psoriasis angivet toksiner i kroppen og at kuren skal komme fra indre rensning. Nu, opfordrer instituttets Psoriasis patienter, der søger alternative og etablerede medicinske behandlinger sammen.

Immunsystemet

Videnskab kendte den arvelige faktor i psoriasis før 1841 Wiener gennembrud. Langley, skrive i 2005, sagde årsagen er genetik kombineret med miljømæssige faktorer og immunsystemet. Forskere siden midten af 1980′erne har i stigende grad koncentrerede sig om immunsystemet, sagde han. Langley bemærkede sker ændringer i huden som reaktion på et forkert signal fra immunsystemet på huden.

Behandlinger historie

Langley var behandlinger 100 år siden for det meste aktuelle programmer, herunder dithranol, kultjære og salicyclic syre plus døde hav salt bade og sollys. I 1920 ' erne begyndte UV-lys med stenkulstjære behandlinger. 1950s så anvendelsen af aktuel og systemiske steroider. I 1970 ' erne indførte læger psoralena plus UVA lys. De tilføjede methotrexat og antimetabolites i 1980 ' erne. Aktuel Vitamin D3, retinoider og cyclosporin opnået valuta i 1990 ' erne, og i dette århundrede, biologiske behandlinger og Laserbehandling anvendes.

Fremtid

Siden 1995 har videnskaben lært meget mere om sygdomsprocessen. Langley sagde, er der nu større håb end nogensinde at nye, specifikke behandlinger kan behandle patienterne effektivt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com