Forskelle mellem HFC & Corn Syrup

08/16/2012 by admin

Forskelle mellem HFC & Corn Syrup

Under fremstillingsprocessen af majssirup, de fleste af de nærende egenskaber af majs er raffineret ud, indtil alle der er tilbage er majsstivelse. Enzymer tilføjes derefter majsstivelse oprette majssirup eller høj fructose corn syrup. Der er flere forskelle mellem to, men begge anvendes som sødestoffer til næsten alle sødet fødevarer fyldt op på hylderne på din lokale købmand.

Corn Syrup

De enzymer, der føjes til den raffinerede majsstivelse, under processen med at gøre majssirup, ændrer sukkerindhold allerede er til stede i det at gøre en glucose-baseret sødestof. Glucose er en simpel sukker-molekyle, der skal brudt ned i leveren med insulin før det kan forsyne hele kroppen med energi. Derudover gemmes glucose som energi i muskelceller, som har en større lagerkapacitet og forbrænde overskydende sukker ganske let.

Corn syrup er en masse mindre sød end høj fructose corn syrup. Dens primært anvendes til slik at gøre, bagning og storstilet madlavning. På grund af sin høje viskositet, majssirup opløses ikke så let som høj fruktose majssirup, og mange fødevareproducenter foretrækker ikke at bruge det som deres sødende og bevare agent. Som et resultat, er majssirup ikke så udbredt som høj fruktose majssirup.

Høj Fructose Corn Syrup

Enzymer tilføjes majsstivelse at gøre høj fructose corn syrup ændre dets naturlige sukkerindhold at gøre en fruktose-baserede sødestof. Ligesom glukose er fruktose også en simpel sukker. Men i modsætning til glukose, fruktose behøver insulin opdeles og frigiver sin energi meget langsommere. Derudover er der en begrænset mængde af lagerplads til fruktose i kroppen, især fordi dens direkte metaboliseret i leveren siden de fleste celler i kroppen ikke kan nedbryde det selv.

Høj fructose corn syrup er meget sødere end almindelig majssirup og er ikke noget du kan købe på egen hånd i et supermarked. I stedet, høj fructose corn syrup er almindeligt anvendt af amerikanske fødevareproducenter til at forsøde og bevare noget fra sodavand på dåse suppe til brød. Det er mere almindeligt anvendt, fordi det er meget let at opløse høj fruktose majssirup i næsten alt. Det er også billigere at lave og bruge end reel melis. Desuden, høj fructose corn syrup øger foods' holdbarhed i forhold til fødevarer fremstillet med andre sødestoffer.

Sundhedsrisici og problemer

På Princeton University har der afslørede høj fructose corn syrup forårsager unormal vægtøgning, især i maven som følge af en stigning af blod fedtstoffer kaldet triglycerider (en direkte biprodukt af en overvældet med fruktose leveren). Når man sammenligner med lignende undersøgelser om glucose, var resultaterne ikke nær så dramatisk, fordi kroppen er bedre rustet til at bryde det. Diætister hævder endvidere, at fødevarer med højt indhold af fructose ikke sender signaler til hjernen, at maven er fuld, og du bør stoppe med at spise.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com