Hvad er kortikale bevægelse lidelse?

08/09/2012 by admin

En kortikale bevægelse lidelse er en tilstand, hvor kroppen har problemer med at flytte i den korrekte måde. Der er mange forskellige lidelser, der falder ind under denne kategori. Nogle medføre ufrivillige bevægelser, andre medføre rystelser eller kramper. Behandling for disse sygdomme varierer afhængigt af den underliggende årsag.

Årsager

Årsager til kortikale bevægelsesforstyrrelser er varierede. Disse lidelser kan være forårsaget af en genetisk mutation, en hjerneskade, en sygdom eller bivirkninger af medicin.

Chorea og Athetosis

Disse to bevægelsesforstyrrelser forårsage langsom, ufrivillige vridende bevægelser. De er forårsaget af over aktivitet i de basale ganglier og er normalt forbundet med andre underliggende årsager, såsom en hjerneskade eller en sygdom. Behandling af chorea og athetosis indebærer at finde den underliggende årsag og behandling af det, ofte med medicin.

Ataksi

Ataksi indebærer koordineringsproblemer og resultater fra skader til lillehjernen. Behandlingen for ataksi afhænger af årsagen og kan omfatte medicin, fysioterapi eller hjerneoperation.

Dystoni

En person med dystoni oplevelser muskelspasmer, der interfererer med bevægelse. Disse spænder fra mild spasmer, der påvirker kun en lille del af kroppen, til svær spasmer, der begrænser bevægelse i hele kroppen. Dystoni er behandlet med medicin eller botox behandling.

Sygdomme

Flere sygdomme kan forårsage bevægelsesforstyrrelser. Disse omfatter Huntingtons sygdom, som er en arvelig tilstand, og Parkinsons sygdom, som er forårsaget af forringelse af visse dele af hjernen. Disse sygdomme har ingen kendt kur, men symptomerne kan afhjælpes med medicin.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com