Tegn & symptomer på hoved skade efter et fald

02/26/2013 by admin

Tegn & symptomer på hoved skade efter et fald

Hovedskader og traumer kan være skræmmende. Da hjernen ligger inde i kraniet, er dette et følsomt område af det organ, der kontrollerer alt fra motoriske funktioner, kognitive færdigheder og meget mere. Det er derfor det er så kritisk, at genkende eventuelle tegn og symptomer på en skade i hovedet efter et fald, så du kan få lægeundersøgelse opmærksomhed lige bortrejst. Hvis du venter for længe, skaden kunne blive værre, og resultaterne kan være dødelig.

Hovedpine

En af de mest almindelige symptomer på en skade i hovedet efter et fald er en hovedpine. En lille hovedpine betyder ikke nødvendigvis noget er galt, men hvis hovedpinen bliver gradvist værre, eller hvis det starter ud som meget smertefulde, det kunne være et tegn på en alvorlig skade. Mennesker er døde, fordi de ikke søge lægehjælp øjeblikkeligt efter et fald, fordi de troede, deres hovedpine ikke var alvorlige nok til at være et tegn på noget mere alvorligt.

Skull frakturer

Om efteråret var traumatisk, er der en chance for, at personen, der har lidt et kraniebrud. Der er flere tegn på, at et kraniebrud er opstået, herunder blå mærker omkring øjnene og blødning fra næse eller øre kanaler. En læge kan vurdere de nerver, der styrer øjenbevægelser, ansigtsmuskler, hørelse, syn, synke og andre funktioner til at hjælpe med at bestemme, om der har været et kraniebrud.

Kvalme og opkastning

Efter en bule på hovedet, føler kvalmende er ofte tegn på en alvorlig skade. I nogle tilfælde, kan kvalme være forbundet med en hjernerystelse. Hvis kvalme bliver værre med tiden eller bliver til opkastning, kunne hoved skaden være noget alvorligt.

Hukommelsestab

Med mange skader i hovedet, vil personen ikke huske hvad der skete lige før, under og umiddelbart efter hændelsen. I mange tilfælde vil personen aldrig huske begivenhederne, selv efter behandling for skaden. Men hvis skaden ikke er svær, vil personen næsten altid gendanne deres evne til at huske og lære nye ting. Selv i tilfælde af hukommelsestab, personens hukommelse typisk vender tilbage efter en periode.

Svimmelhed

Svimmelhed kan være et symptom på mange typer af hovedskader, herunder hjernerystelse, så bør du søge lægehjælp helst du oplever svimmelhed efter en bule på hovedet.

Bevidstløshed

Hvis en person er bevidstløs efter et fald, er de kvæstelser i hovedet sandsynligvis meget alvorligt. Søge lægehjælp øjeblikkeligt.

Anfald

Anfald er typisk forbundet med en skade i hovedet, hvor noget er gået ind i hjernen. Almindelige årsager til anfald efter en skade i hovedet omfatter et kranium fragment bryde og gå ind i hjernen eller falder på noget, der stikker gennem kraniet og ind i hjernen. Når noget sådant sker, kan personen lide af anfald for resten af hans liv.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com