Om Alzheimers

02/25/2013 by admin

Tyske læge Alois Alzheimer først opdagede sygdommen Alzheimer's i 1906. Der er en anslået 5,3 millioner amerikanere lever med sygdommen, som er en progressiv og dødelig hjernesygdom. Denne sygdom typisk påvirker mennesker over 65 år, men cirka 500.000 tilfælde har været rapporteret i de yngre aldersgrupper. Alzheimer er den syvende mest almindelige dødsårsag i USA.

Effekter

Ved at ødelægge hjerneceller, påvirker Alzheimers lang - og kortfristede hukommelsestab, kognitiv tænkning og adfærd. Som Alzheimers skrider frem forårsager det en nedsat evne til at arbejde og udføre daglige rutiner, øge hukommelsestab og tab i social funktion. Levetiden for Alzheimers-patienter er cirka seks år fra diagnose.

Symptomer

Skelne forskellen fra hverdagens glemsomhed er et skridt i fastsættelse af Alzheimers. Normal hukommelsestab vil glemme dele af noget. Alzheimers hukommelsestab vil glemme den komplette omstændigheder eller begivenhed, uanset om det er kort eller lang sigt. Symptomer på Alzheimers omfatter læring vanskeligheder, desorientering, problemer med taler og danner ord, hukommelsestab, personlighedsændringer og en nedgang i evnen til at udføre rutineopgaver daglige.

Progression

Alzheimers begynder langsomt, så det er ofte ignoreres som simple glemsomhed. Som tiden går, begynder simple daglige opgaver at blive påvirket. Eksempelvis glemmer Alzheimers patienter hvordan man binde sko, børste deres tænder og udtale forkert ord. Svær humørsvingninger eller personlighedsændringer vil være mærkbar. En daglig dagbog er til gavn for lægen. Registrering af ændringer, humørsvingninger, spisevaner, og samlede hukommelse og sprogfunktioner hjælper lægen bestemme progression af sygdommen. Takt med progressionen vil være forskellige i hver enkelt patient. Nogle har en meget hurtig progression, mens andre vil se en gradvis progression.

Diagnose

En læge vil udføre en række test til at diagnosticere Alzheimers; imidlertid en fast diagnose kan ikke indgås efter død og hjernevæv er analyseret. Hjernevæv dør som sygdommen skrider frem, der forårsager symptomer på Alzheimers. En fuldstændig evaluering, blodprøver, x-stråler og neurologisk test vil blive udført og andre betingelser vil være udelukket ved afprøvning.

Prognose

Som tiden går, Alzheimers patienter mister evnen til at tage vare på sig selv og vil med tiden blive sengeliggende. Øget stress niveauer er blevet bemærket i familiemedlemmer, der pleje af Alzheimer-patienter på grund af den konstante pleje, der kræves. Alzheimer-patienter kan uforklarligt kommer i en bil til at køre uden at vide hvor de skal hen eller hvorfor. Andre vil bare gå.

Overvejelser

Igangværende behandling undersøgelser for Alzheimers udføres. Nye lægemidler er hele tiden at blive undersøgt og afprøvet det kan stoppe progressionen af sygdommen. Receptpligtig medicin og vitamin E hjælpe bremse sygdommen i forbindelse men vil ikke stoppe det helt. Det er vigtigt at holde omgivelserne kender til Alzheimers patient at undgå unødvendig uro og frygt. En sund kost hjælper med at holde kroppen reguleret, som hjælper til gengæld i hukommelsesfunktion. Rådgivning for såvel patienten som familien er vigtig for at forstå sygdommen og dens progression. Alzheimers patient bliver nødt til at udtrykke, hvad hans sidste ønske er på tidspunktet for diagnosen, før hukommelsestab bliver for svær.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com