Virkninger af rygning på urinvejene

10/04/2010 by admin

Ryge direkte påvirker alle kroppens systemer, herunder din urinvejene. Kemikalier, der er til stede i cigaretter er absorberes ind i blodåren og kan skade dine nyrer og urinveje.

Hvordan påvirkes urinvejene?

Når du ryger en cigaret, giftige kemikalier fra tobakken er absorberet i kroppen og udskilles af dine nyrer i din urin. Siden urin filtre gennem nyrerne og sidder i blæren, disse skadelige stoffer koncentrat i disse områder, der påvirker din urinvejene på forskellige måder.

Blærekræft

En af de største risikofaktorer for udvikling af kræft i urinblæren rygning. Som giftige kemikalier samle og koncentrere sig i blæren og blæren væv før der udskilles under vandladning, fungerer de som kræftfremkaldende stoffer til blæren væv. Rygere har en blære cancer risiko, der er mere end dobbelt så høj som ikke-rygere.

Nyreskader

Hos patienter, der ryger og som har forhold, der forlader dem disponerede for nyresygdom, såsom forhøjet blodtryk og diabetes, har højere incidens af nyre dysfunktion og manglende end patienter med de samme sygdomme, som ikke ryger.

Generelt har mandlige patienter, der ryger med lavere samlede nyrefunktion end mandlige patienter, der ikke ryger. Dette gælder kun hos mænd, selv om undersøgelser er i øjeblikket undervejs for at teste nyrefunktion hos kvindelige rygere.

Urinanalyse i lungekræft

NNAL og cotinine, biprodukter fra cigaretrøg, der ofte findes i urinen hos rygere, er kendt for kræftfremkaldende stoffer. Teste urinen hos rygere og finde usædvanlig høje niveauer af disse kræftfremkaldende kemikalier angiver en ekstremt høj risiko for at udvikle lungekræft, der er ofte ikke helbredes. Patienter fundet for at have høje niveauer af begge disse kemikalier i deres urin har en hastighed af lungekræft, som er 8,5 gange højere end rygere, der har normale niveauer af disse kemikalier i urinen.

At holde op

Der er hundredvis af sundhedsskadelige virkninger, der er anlagt den ved rygning ud over øget blære og lunge cancer priser og nyreskader. Rygestop har en meget gavnlig virkning på alle dine kropslige systemer.

Hvis du har brug for hjælp til rygestop, besøg www.smokefree.gov.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com