Sådan kender symptomerne på Psoriasis

02/07/2013 by admin

Sådan kender symptomerne på Psoriasis

Psoriasis er en kronisk ikke-smitsom hudsygdom med celle reproduktion, der opstà ¥ r hurtigere end sin normale cyklus. Det tager en måned for normale hudceller til at omsætte fra det laveste lag, til det yderste lag af huden, som de snart vil dø, kaste ud og erstattes af nye partier af celler. Hos patienter med psoriasis tager deres hele hud celle reproduktion kun dage. Så som et resultat, vil ikke celler har rigelig tid til at flage ud--akkumulere hurtigt på deres hud og fører til dannelsen af tyk tør kløende plaques, der kan følges med betændelse eller smerte. Psoriasis anses en forlegenhed af nogle patienter. Men for andre, det kan pinefuld og invaliderende, især når det sker med gigt.

Instruktioner

• Kontrollér for nogle usædvanligt tørre pletter på huden. Psoriasis begynder ofte med dannelsen af forhøjede plaques af huden, der kan ses overalt i kroppen, herunder væv i munden og kønsdelene. Når disse plaques udvikle, kan det enten begynde som en ovale eller uregelmæssige pletter af tør hud. Det kan også præsentere et par spredte pletter, som kan i sidste ende fusionere ind i en større plet, der kan dække det ramte område.

• Observere hud misfarvninger. Farven på en psoriasis hud er meget karakteristisk, som det vises lyse blodige røde ligesom farven på en fersk kød. Disse røde pletter kan undertiden har spor af blå farve på det, især når det ligger på underekstremiteterne.

• Vær opmærksom hvis de tør plaques på din hud er symmetriske. Når der opstår psoriasis, finder det normalt sted på begge sider af kroppen og af de samme dele, også. For eksempel, hvis du udvikle psoriasis på din venstre albue, påvirkes din højre albue så godt.

• Prøv at se om der er nogle underlige flager udvikle på din hud. De røde pletter på huden er omgivet af tynd, tør og sølvfarvede-hvide skæl. Tykkelsen af skalaer kan meget fra patient til patient og hud nedenunder vises rødt, glat og skinnende. Det kan blive meget kløende og i svære tilfælde kan forårsage de berørte hud hen til knæk, bløder og kan udvikle pus på dens overflade (pustuløs psoriasis).

• Få spejlet og kigge efter nogle eksisterende tør flager på din hovedbund. Psoriasis kan invadere hovedbunden ved at danne crusted skællignende plaques af huden, der kan være kløende. Oftentimes kan psoriasis i hårbunden forveksles som seborrheic dermatitis. Men plaques vises i seborrheic dermatitis, fedtet og ikke tør.

• Inspicér for nogle røde og drop-lignende spredte pletter i huden. Disse bittesmå drop-lignende læsioner kendt som guttat psoriasis, der normalt kløende og kan ses omkring stammen, våben, ben, ansigt og hovedbund.

• Undersøge dine negle for nogle unormale misfarvning eller vækst. Psoriasis kan påvirke både tånegle og fingernegle. Psoriasis negle vises normalt udstenede med gul misfarvning. Og i svære tilfælde neglene smuldre og kan nogle gange blive løst og adskilles fra negleroden.

• Varsel hvis du nogensinde føler nogen smerter. Bortset fra røde skaleret pletter på huden og grubetæring eller misfarvning af neglene, kan psoriasis også påvirke leddene i kroppen. Psoriasis leddene er normalt varm at røre ved, hævede og smertefulde. Det kan forekomme omkring leddene i phalanges, håndled, ankler, knæ og hofter.

• Undersøg din hud sammenfolder nemlig nogle eksisterende røde pletter af betændt hud. Denne form for psoriasis er kendt som invers psoriasis--hvor glat og hævede rød plaques i huden udvikler omkring armhuler, bryst folder, lyske og kønsorganer. Invers psoriasis i de fleste tilfælde påvirker fede personer. Kløe eller brændende fornemmelse er ofte forbundet med denne betingelse og dens sværhedsgrad er steget med friktion og fugt (svedtendens) af de ramte områder.

Tips & advarsler

  • Hvis du tilfældigvis til at observere nogen af de symptomer som nævnt ovenfor, kontakte din læge straks.
  • Rapportere din sag til lægen straks hvis dine symptomer fortsætter eller forværres efter administration af behandlinger. Din tilstand kan have behov for en bedre medicin eller en mere intens terapi til at lindre det.
  • Tage varme bade dagligdags--det er en effektiv måde at minimere skalering.
  • Gøre en smule af sollys terapi. Du kan hjælpe med at forbedre din psoriasis læsioner ved at udsætte din ramte områder under solen. Men over gør det ikke. Sørg for at kontrollere din udsættelse for sol og glem ikke at bære solcreme med SPF 15 eller højere.
  • Anvende nogle terapeutiske fugtighedscreme på din psoriasis hud og omslutte det med en plastfolie. Lad det ligesom denne overnatning. Den følgende morgen, kan du sikkert afvaskes for tør og skællende områder med lunkent vand.
  • Drik ikke alkohol mens du gennemgår behandling for psoriasis--dette kun vil nedsætte virkningen af din medicin og forsinke din helingsprocessen.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com