Gode vitaminer & mineraler for hårvækst

12/28/2012 by admin

Hårtab er et problem for mænd og kvinder. Det kan ikke være muligt at stoppe det helt, men holder den lige ernæringsmæssige balance af vitaminer og mineraler er vigtige for hårvækst.

B-vitaminer

Biotin er af afgørende betydning at vokse nye hår. Det er svært at få nok i fødevarer, men kosttilskud er tilgængelige. B12-vitamin, som findes i fjerkræ, æg og kød, er også vigtigt at hårvækst.

Zink

Zink kan påvirke niveauer af androgener, som er et hormon, der kan udløse genetisk hårtab. Det er bedst at tage zink i en multivitamin, der indeholder kobber, som niveauer i de to mineraler bør være afbalanceret.

MSM

Svovl i MSM (Methylsulfonylmethan) er vigtigt for udviklingen af hår. At tage dagligt kosttilskud af dette næringsstof kan fremme hårvækst.

Jern

Jernmangel, som er især udbredt i kvinder, kan forårsage anæmi og anæmi forårsager hårtab. Du får ikke nok jern i din kost gennem sådanne fødevarer som rødt kød eller broccoli, en jerntilskud kan hjælpe.

Beta-caroten

Lige som beta-caroten kan hjælpe med knogleudvikling, er det også vigtigt for sunde hår. Det er fundet i orange frugter og grøntsager, som gulerødder, græskar og søde kartofler.

Omega-3

Anti-inflammatoriske og fedtsyrer omega-3 er vigtige for væksten af sunde hår. Omega-3 er fundet i fisk, valnødder, rapsolie og soja.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com