Hvad er betydningen af høje kalium?

09/28/2010 by admin

Kalium er en elektrolyt afgørende for et velfungerende af muskler, nervesystem, fordøjelse, stofskifte og homøostase. Højt kalium niveau i blodet, også kendt som Hyperkaliæmi, betyder, at noget er sket at forårsage kalium at bygge i stedet for at blive metaboliseret og udskilles. Høj kalium niveauer kan også opstå, hvis en begivenhed eller tilstand forårsager en massiv udledning af kalium fra celler ind i blodbanen.

Årsager

Problemer, der forårsager højere kalium niveauer kan omfatte sygdomme som diabetes, seglcelle sygdom, Addisons sygdom, lupus, glomerulonephritis eller nyre fiasko. Urin blokering kan skade nyrerne. Problemer med nyrerne kan også resultere i øget følsomhed for medicin og fødevarer, der øger kalium i blodet. Traumatisk skade kan bevirke, at cellerne til at frigive kalium i blodet, hvilket resulterer i forhøjet kalium niveauer. Dette kan omfatte forbrændinger, kirurgi, indre blødninger, tumorer og rhabdomyolyse.

Betydning

Høj kalium niveauer er en indikation af, at noget er galt i kroppen, normalt relateret til nyrerne. Så længe nyrerne fungerer ordentligt andre spørgsmål vil der fører til forhøjet kalium niveauer normalt ikke medføre Hyperkaliæmi fordi nyrerne er i stand til at filtrere de overskydende kalium fra blodet.

Symptomer

Bivirkninger ved forhøjet kalium niveauer kan ikke mærkes, indtil kalium niveauer er faretruende højt. Symptomerne kan omfatte kvalme, træthed, opkastning, muskelsvaghed eller snurren i ekstremiteterne. Patienter har også rapporteret en tung fornemmelse i arme og ben, mathed, forvirring, svimmelhed eller overfladisk vejrtrækning. Svær Hyperkaliæmi, som er noget over 7,0 mEq/L, kan resultere i diarré, smerter i brystet, hjertebanken eller hjertesvigt. Hvis dine nyrer er kompromitteret på nogen måde og du oplever nogen af disse symptomer, få lægehjælp øjeblikkeligt.

Kortsigtede behandling

Hvis betingelsen er alvorlig, kan det kræve et hospital besøg. Læger kan administrere en blodprøve for at finde ud af kalium i blodet og en EKG til at bestemme forandringer i hjerterytme. Behandlingen kan omfatte stoffer, der fremmer bevægelse af kalium tilbage ind i cellerne, såsom insulin og glukose, natriumhydrogencarbonat, albuterol eller adrenalin. Natriumbicarbonat kan også fremme bevægelse af kalium tilbage ind i cellerne og hjælpe med at modvirke virkningerne af acidose. Intravenøs calcium kan gives for at beskytte hjertet og muskler som følge af høje kalium i blodet. Diuretika vil hjælpe nyrerne udskiller mere flydende, herunder kalium. Bindende harpiks eller kationbytter harpiks, arbejde i fordøjelsessystemet, bindende kalium og udskiller det via mave-tarmkanalen. Dialyse er muligvis påkrævet, hvis nyrerne er alvorligt kompromitteret.

Langtidsbehandling

Langvarig behandling kan være effektiv, når Hyperkaliæmi er mild (5.1-6.0 mEq/L) til moderat (6,1-7,0 mEq/L). Dette vil omfatte en kost, der regulerer fødevarer, der indeholder kalium, diuretika (ikke herunder kalium-besparende diuretika) og behandling af de underliggende sundhedsmæssige problemer forårsage forhøjet kalium niveauer. Patienter bør undgå fødevarer med højt kalium. Medicin bør evalueres og nogen, der øger følsomheden eller tilskynde til øget kalium i blodet bør genovervejes. Disse omfatter ACE-hæmmere, non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler og kalium-besparende diuretika.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com