Den bedste fremgangsmåde for prostatakræft

09/24/2012 by admin

Prostata cancer behandling kan afhænge af flere faktorer. Den bedste behandling vil afhænge af din alder, fase af din tumor, hvor langt det har spredt sig, og de potentielle fordele og bivirkninger. Fase af din prostata cancer kan variere fra A-D. Jo højere kvalitet, jo hurtigere den tumor vokser. Konsultere din læge før du foretager den beslutning, som er rigtige for dig.

Kirurgi

Fjernelse af prostata lysning vil blive anbefalet til behandling af trin A og B prostata kræft. Der er tre typer af radikal prostatektomi.

Retropubic kirurgi: kirurgen vil fjerne din prostata med et snit i maven. Bækkenbunden kirurgi: snittet er lavet mellem pungen og anus til at fjerne prostata. Robot-assisteret laparoskopisk radikal prostatektomi (RALRP): prostata er fjernet via en laparoskop. Med radikal prostatektomi, vil din prostata og lymfeknuder omkring det blive fjernet. Bivirkninger omfatter tab af blære kontrol og mulige erektil dysfunktion.

Strålebehandling

Du kan vælge en af to typer af strålebehandling, hvis din prostata cancer er i fase A-C.

Prostata brachyterapi: under denne procedure, Lægen placerer radioaktive frø direkte ind i din prostata, ved hjælp af små nåle indsættes gennem huden bag din pung. Frø, som du ikke kunne føle sig, kan blive der permanent eller midlertidigt. En fordel for strålebehandling er at reducere skader på væv i nærheden af prostata. Bivirkninger kan omfatte hævelse eller blå mærker i din pung eller penis, smerte, impotens, diarré, rød-brun sæd eller urin, eller inkontinens. Ekstern strålebehandling: denne mere traditionelle form for strålebehandling er normalt udført på en ambulant for 6-8 uger og leveret via en anordning, der ligner en x-ray maskine. Det er sædvanligvis smertefrit, men det kan forårsage træthed, tab af appetit, betændte blære eller blod i urinen.

Medicin terapi

Medicin, såsom Zoladex og Lupron, vil blokere produktionen af testosteron. Da din prostata tumorer kræver testosteron til at vokse, vil denne terapi reducere testosteronniveauer for at forhindre yderligere vækst. Hormonbehandling er også omtales som kemisk kastration, fordi det svarer til fjernelse af din testiklerne via kirurgi. Fordelen for hormon terapi er, at det kan fortrydes i modsætning til fjernelse af testiklerne. Narkotika er injiceres typisk hver 3-6 måneder. Bivirkninger inkluderer osteoporose, opkastning, kvalme, anæmi, hedeture, nedsat sexlyst, impotens eller apati.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com