Typer af fedme kirurgi

07/19/2012 by admin

Der findes flere typer af bariatriske, eller vægttab, kirurgi. Hver procedure falder formen og størrelsen af maven til at reducere mængden af mad patienten forbruger. Nogle operationer er sjældent udføres, mens andre er beregnet kun for stærkt overvægtige. Hver type af bariatric kirurgi har sine egne fordele og ulemper, så folk overvejer kirurgi bør yderligere diskutere deres valg med en læge.

Gastrisk Bypass

Gastrisk bypass er et kompliceret kirurgi, der kan vare op til fire timer. Den mest almindelige form for gastrisk bypass er Roux-en-Y-gastrisk bypass, som er udført med en lang snit. Bruger hæfteklammer eller en plastic band, gør en kirurgen et lille pose øverst i maven. Denne mindre mave er forbundet til del af tyndtarmen kaldes jejunum. Med denne omlejring omgår mad resten af maven. De patient føles fuld mere hurtigt, så færre kalorier forbruges og absorberes af kroppen.

Gastric Banding

Lavet af oppustelige silikone, begrænse gastrisk bands maven. Ved hjælp af de to typer af gastrisk bands tilgængelige i USA (Lap-Band System eller indse bandet), ombryder en kirurg et band omkring den øverste del af patientens mave ved laparoskopisk kirurgi. Bandet er indsprøjtet med saltvand, forårsager patienten til at føle fulde før og spise mindre. Gastric banding er en mindre invasiv kirurgi og kan ofte udføres på en ambulant. Bandene kan også spændes og løsnes efter behov.

Duodenal Switch

Den duodenal switch kombinerer to kirurgiske tilgange. Først, en kirurg fjerner omkring 85 procent af maven. Hvad der er tilbage er formet som en banan, ca 6 ounce i størrelse. Næste, en stor del af tyndtarmen, afsnittet hvor de fleste fordøjelse finder sted, er skåret ud og omgået. Med et mindre resterende afsnit af tarmene involveret i fordøjelsen, ikke som mange næringsstoffer og kalorier kan blive absorberet, så patienter mister vægt.

Gastric Sleeve kirurgi

Gastric sleeve kirurgi er en nyere form for vægttab kirurgi. Den laparoskopisk procedure bruges typisk til at kickstarte vægttab for ekstremt overvægtige---personer, der er alt for overvægtige til at modstå flere invasive kirurgi. Under en gastric sleeve drift fjerner en kirurg mere end halvdelen af patientens mave. Hvad er venstre tager et ærme - eller tube-lignende form, og det er forseglet med hæfteklammer. Når patienten har tabt nok vægt, kan han eller hun derefter gennemgå gastric bypass eller en anden type af vægttab kirurgi.

Gastroplasty

Gastroplasty, også kendt som "mave hæftning," var engang en populær type af vægttab kirurgi. Den oprindelige gastroplasty debuterede i 1970 ' erne. Det involverede hæftning maven i en mindre afsnit, så kun en lille åbning blev overladt til mad. Til sidst begyndte kirurger udfører lodret stribede Gastroplasty (VBG). I denne type af kirurgi, der hæfteklammer og et band bruges til at omforme patientens mave i en lille pose. Ligesom regelmæssig gastroplasty, er kun et lille hul tilbage for mad til at rejse ind i resten af maven. Gastroplasty udføres i dag, ikke så ofte, da undersøgelser tyder på, mange patienter genvinde vægt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com