Hvad er kortikale dysplasi?

07/18/2012 by admin

Hvad er kortikale dysplasi?

Kortikale dysplasi er en hjernesygdom skyldes en unormal hurtig udvikling af neuroner i hjernens cortex. De unormale neuroner resulterer i en række neurologiske symptomer, der bliver synlige tidligt i livet. Det er den hyppigste årsag til epilepsi hos småbørn. Diagnosticering og behandling af de anfald, som følge af kortikal dysplasi kan være svært, da dele af hjernen påvirkes i hver enkelt er unik.

Definition

Kortikale dysplasi opstår ved udvikling af hjerneceller, eller neuroner i en embryo eller Foster undlader at nå dele af hjernens grå materie, de er genetisk bestemt. Som et resultat, mangler områderne af cortex de passende neurale forbindelser for at fungere ordentligt. De berørte kortikale områder kan være små og definerede eller kan omfatte en hel hjernehalvdel.

Årsager

Mens nøjagtige årsager til kortikale dysplasi ikke er blevet identificeret, viser en stor mængde forskning, at betingelsen kan have en stærk genetisk komponent. Mange unge børn, der udvikler epilepsi som følge af kortikal dysplasi har en familie historie af epileptiske problemer; Derudover tendens dem med andre medlemmer af familien lider af epilepsi til at opleve kramper i en yngre alder.

Symptomer

Tilbagevendende anfald i et spædbarn eller meget lille barn er det indre mest almindelige symptom på kortikale dysplasi. Epileptiske hjerneaktivitet stammer fra kortikale dysplasi overflader meget tidligt i et ramt barn livet da cortex abnormaliteter forekommer i livmoderen og er til stede ved fødslen. Andre neurologiske symptomer vil variere med som dele af hjernen er påvirket, men andre almindelige symptomer omfatter mental retardering; hyperaktiv, ofte aggressive adfærd; en større end gennemsnitlig hoved; og unormal dyb senen reflekser.

Diagnose

Kortikale dysplasi kan være svært at diagnosticere eftersom de berørte dele af hjernen varierer med hver enkelt. Efter en neurologisk eksamen, scanner såsom en PET-scanning, CT-scanning og en MR-scanning er udført for at forsøge at opdage unormale dele i cortex. En electroencephalograzm, som bruger elektroder på hovedbunden for at overvåge og registrere hjerneaktivitet, bruges også til at lokalisere placeringen af hjernen som anfald stammer fra.

Behandling

Behandling af kortikale dysplasi er centreret om at behandle og kontrollere anfald, der skyldes tilstanden, og metoderne varierer efter hver patient. Krampestillende medicin er vellykket for nogle personer, mens andre kan have sådanne alvorlige og unmanagable anfald, operation for at fjerne de unormale del af hjernen kan være den mest effektive løsning.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com