Blød kontakter Vs. svært kontakter

05/02/2012 by admin

Millioner af mennesker verden over bruger kontaktlinser. Mange aktive mennesker finde recept briller at være besværlige under nogle daglige aktiviteter og se kontaktpersoner som et nyttigt alternativ. Kontakter kommer i flere former, så det er vigtigt at finde en ret for dig

Historie

Leonardo da Vinci forestillet første tanken om kontaktlinse i 1508. Trods bestræbelser på at udvikle dem gennem årene, var det først the1970s at forskere udviklet kontakter, der var komfortable og økonomisk overkommelige for de fleste mennesker. De mest almindelige former tilgængelige er i dag stive gas-gennemtrængelige linser (også kendt som GP linser) og bløde linser.

Hårde linser

"Hårde" kontaktlinser blev oprindeligt lavet af glas. Over tid udviklet forskere nye plast linser, som var mindre tilbøjelige til at splintre. Den nye generation af hårde linser blev foretaget fra polymethylmethacrylat (PMMA), men dette materiale ikke tillader luft passage til øjet og var svært at bære. De mest almindelige hårde linser i dag, stive gas-gennemtrængelige linser, indeholde silicium, hvilket gør dem mere fleksible og åndbar end den gamle PMMA objektiver.

Bløde linser

Bløde kontaktlinser er de mest populære række kontakter. De absorbere op til 80 procent vand og er derfor mere behageligt for mange mennesker til at bære. For mange mennesker er reguleringsperioden hurtigere med bløde linser end med hårde linser. Bløde linser fås også i en bred vifte af eye-farve-ændre versioner.

Som at vælge?

Begge typer af objektiver har deres fordele. Hvert par af hårde eller GP linser er custom lavet for enkelt, baseret på den præcise form af hornhinden og øjet krumning, og giver skarpere vision korrektion end bløde linser. På negativsiden, de fleste GP brugernes savn hen til bære deres linser dagligt for konsekvent komfort, og hvis de vælger at skifte til briller for et par dage, vil det tage et stykke tid for deres øjne til at omstille til deres linser, når de genoptage iført dem.

Blød kontakter betragtes mere let at tilpasse sig på grund af deres høje vandindhold. Det er også lettere at skifte mellem bløde linser og recept briller. De fleste bløde linser er disponibel, hvilket betyder, at der er mindre vedligeholdelse--bare bære dem og smide dem væk.

Både GP og bløde linser er tilgængelige til at korrigere astigmatisme.

Omsorgsfuld og advarsler

Uanset hvilken type linse udbyderen øjenpleje foreskriver, skal du tage flere skridt at tage for at optimere din eye sundhed, herunder følgende:

Brug ordentlig hygiejne, når de lægger i dine linser. Vask dine hænder med sæbe, og tør dem med en fnugfri håndklæde før du rører linserne.

Følg din øjenlæge Råd på linse-pleje produkter. Der er mange på markedet, og nogle kan endda bidrage til at afhjælpe eventuelle øjne allergisymptomer.

Hvis du har kontaktlinse ubehag for mere end en dag, skal du kontakte dit øje-sygeplejerske.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com