Viral negle sygdomme

05/12/2012 by admin

Viral negle sygdomme

Vorter er en almindelig viral infektion, der kan vokse i huden omkring eller under dine negle. Når vorter vises under fingernegle eller tånegle, kaldes de subungual vorter. I modsætning til vorter fundet andre steder på kroppen, subungual vorter kan være ganske smertefuldt og er svære at helbrede.

Årsager

Vorter er forårsaget af det humane papillomavirus, som er bosat i det nederste lag af huden epidermis. De forekommer oftest hos børn og unge voksne. Ifølge American Academy of Dermatology synes folk, der bider deres negle eller hakke på hangnails at være særligt sårbare over for subungual vorter, fordi de bryder overfladen af deres hud, hvilket giver mulighed for virus at trænge ind i Pfalz. Manicure, hvis udført aggressivt, eller mindre skader kan også forøge din sikkerhedsrisiko. Personer med nedsat immunforsvar, såsom dem med AIDS eller lymfom, og folk på kemoterapi er også mere modtagelige for vorter.

Komplikationer

Negle kan blive misfarvet. Fordi subungual vorter vokse under dine negle, kan tryk opbygge i den påvirkede finger eller tå, som kan blive meget smertefuld. Hvis de ikke behandles, kan subungual vorter fordreje nail vækst og forårsage søm til at løfte væk eller frigøre fra huden.

Behandling

Vorter kan løse spontant, men nogle dvæle i år. Ifølge en artikel sendt på American Family Physicians hjemmeside, kan både receptpligtig og over-the-counter præparater, der indeholder salicylsyre udgøre en effektiv behandlingsmulighed for subungual vorter. Iblødsætning de berørte område i varmt vand før du anvender salicylsyre kan tillade medicin til at trænge dybere ind i vorten. Hvis du vil administrere resistente vorter, artiklen foreslog udvortes brug af Retin-A eller Efudex, alene eller i kombination. For at undgå irritation, bør de anvendes på forskellige tidspunkter af dagen. Bemærk venligst at du vil kræve en recept fra din læge til disse præparater og at hverken er indiceret til behandling af subungual vorter.

Din læge kan hjælpe

En læge kan nødt til at fjerne en del af din negl til bedre adgang vorte. Når vorten er mere tilgængeligt, kan en læge prøve medicinske behandlingsformer tidligere beskrevet eller Kryoterapi, en procedure, hvor flydende nitrogen er påføres vorte at fryse det, dræbe de berørte celler. En læge kan også vælge for at prøve kuldioxid (CO2) Laserbehandling for at fordampe vorte. CO2-terapi har vist sig at være mere effektiv end Kryoterapi.

Utraditionel behandlinger

Nogle mennesker siger, at gaffatape er en effektiv behandling for subungual vorter. De anbefaler, at du wrap gaffatape omkring det berørte søm to gange, og lad det på plads i seks til syv dage. Hvis vorte fortsætter, kan du prøve en tykkere rulle gaffatape i endnu seks dage. Naturlægemidler er også markedsført til at fjerne vorter. Effekten og sikkerheden af disse behandlinger er ikke blevet vurderet af den amerikanske Food and Drug Administration.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com