Betydningen af iført handsker for mad servering

06/17/2012 by admin

Betydningen af iført handsker for mad servering

Ifølge FoodHandler, Inc., er mere end halvdelen af alle fødevarebårne sygdomme direkte relateret til mad tilberedt i restauranter og offentlige indstillinger, i stedet for mad indtages i hjemmet. I mange af disse tilfælde, kan kilden spores tilbage til en syg service arbejdstager havde direkte kontakt med ready-to-eat fødevarer. Derfor, blevet stat og føderale regler sat på plads for at forhindre bare hånd kontakt med ready-to-eat fødevarer forårsager forurening og udbrud.

Forordninger

Det nationale rådgivende udvalg om mikrobiologiske kriterier for Levnedsmidler konkluderede i 1999 at nøgne hånd kontakt med ready-to-eat fødevarer bidrager til spredning af fødevarebårne sygdomme. Food and Drug Administration fødevarekodeks forbyder dermed nøgne hånd kontakt med ready-to-eat fødevarer. For at undgå kontakt, skal fødevarer handlere bruge redskaber såsom spatler og tænger og single-brug handsker.

Passende situationer for handske brug

Der er flere situationer, hvor det er anbefalet og undertiden mandat til at bære handsker. For eksempel, når det er uegnet eller umuligt at bruge køkkenredskaber, kan handske skik være påkrævet, såsom i håndtering og æltning af brød og rå kød eller blanding af en stor mængde af fødevare. Håndtering af ready-to-eat fødevarer er også en passende situation at bære handsker. Dette er fordi fødevaren ikke vil opvarmes, efter det er kommet i kontakt med hænderne. Handske forbrug er også påkrævet, hvis mad handleren har en slid eller skære på hånden.

Typer af handsker

Flere typer handsker findes i forskellige situationer. Vinyl handsker er holdbare og tætsiddende; anvendes til middelsvære fødevareforarbejdning opgaver. Latex handsker er meget figursyet og i overensstemmelse med formen af hånd; disse er ideelle til vanskelige opgaver hvor fingerspids følsomhed er nødvendige. Syntetiske handsker fungerer som latex og er godt for arbejdstagere, der er følsomme over for latex. Pol handsker er løstsiddende og er ideel til situationer, hvor handsker ændres ofte.

Regler for brug af handske

Ifølge den Department of Health and Human Services, passende handske skik er betinget af flere regler: handsker anvendes i madlavning skal blive engangsbrug; intakt, uden tårer eller huller; og passe brugerens hånd stramt. Handsker skal erstattes med et par friske mindst hver time for at tillade hænder at blive tørre, og opbevares og bortskaffes med på en måde, der undgår forurening af handsker eller omkringliggende områder. Handsker er til engangsbrug; betydning, når aktivitetsskift eller arbejdsstationen er forladt, skal handskerne udskiftes.

Betydningen af håndvask

Det er vigtigt at bemærke, at selv med alle bestemmelser vedrørende handske brugen i tilberedning af mad, iført handsker ikke er en erstatning for ordentlig håndvask. En medarbejder, der er involveret i madlavning bør vaske hænderne ofte, herunder før, efter og under arbejde; efter brug af toilettet, nysen, hoste eller spise; og efter brug af telefon, rengøring eller gør noget, der kan forurene hånd med bakterier.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com