Forskellen mellem mundtlige & rektal termometre

08/04/2012 by admin

Forskellen mellem mundtlige & rektal termometre

Der er tre primære måder at tage en temperatur - mundtligt, rektalt og axillarily. Dette gøres ved at indsætte termometeret i munden, anus eller under armhulen. En rektal termometer kan anvendes oralt og aksillær, men mundtlige og aksil termometre ikke bør anvendes rektalt på grund af en afgørende forskel i hvordan de er konstrueret. Uanset udformningen af termometeret, et termometer, der har været i en endetarmen bør ikke anvendes oralt på grund af risikoen for sygdom fra skadelige bakterier tilbage på termometeret.

Pære form

Rektal væv er delikat og nemt revet. Rektal termometre har en korte, stumpe, let rundede spids, der reducerer risikoen for punktering eller rive i endetarmen. Termometre designet specielt til oral brug har længere, tyndere tip. Diameteren af termometre kan eller kan ikke være anderledes. Den længere tip eksponering giver sensor eller kviksølv en større overflade for at læse fra, hvilket giver en hurtigere og mere præcise resultat, så det er bedst at bruge en mundtlig termometer i munden i stedet for en rektal.

Farvekodning

For at mindske risikoen for en bruger den forkerte termometer, farve producenter stilkenden. Mundtlige termometre er farvet blå, mens rektal termometre er farvet røde. Den måde at huske dette er "rød" og "endetarmen" begge starter med bogstavet "r". Forskel i farve sammen med formen af pæren hjælper med at forhindre en rektal termometer fra at blive forvekslet med en mundtlig, eliminerer den potentielle spredning af fækal bakterier i munden.

Temperatur indikatorer

En anden forskel mellem endetarmen og mundtlige termometre er placeringen af linje eller indikator, der viser "normale" temperatur. Der er en 1 grad aldersforskel de ideelle oral og rektal temperatur. Rektal temperatur skal være omkring 99.6 grader. Oral temperatur skal være omkring en grad koldere--98,6 grader. Termometre dedikeret til særlig Bemærk denne forskel, så brugeren kan få de mest præcise læsning.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com