Sådan undgå ardannelse på en dyb udskæring

08/01/2012 by admin

Hvis du har for nylig haft en dyb udskæring, kan du være bekymret over permanent ardannelse, især hvis snittet er placeret på en synlig del af din krop. Scar dannelse er ofte et resultat af de skadede huden forsøg på at reparere sig selv ved at danne nye kollagen. Hvis snittet ikke er korrekt passet, kan det udvikle en infektion og tage længere tid at helbrede, som øger din risiko for ardannelse. Lær at behandle dine dybe snit for at mindske din chance for at udvikle en grimme ar.

Instruktioner

• Anvende blide tryk til den dybe snit med en steril forbinding eller ren klud, indtil blødningen er helt stoppet. Opretholde presset for 20 til 30 minutter og prøv at ophøje sår, anbefaler de Mayo Clinic.

• Rengør forsigtigt snit med koldt vand. Fjern forsigtigt alle splinter eller andet snavs fra snittet med alkohol-steriliseret pincet. Vaske omkring snittet med sæbe og en ren klud, men undgå sæbe direkte indeni klippe, da der yderligere kan irritere såret. Brug ikke brintoverilte på cut, som kan bremse helingsprocessen ved at dræbe nye hudceller og øge din chance for at udvikle en ar, anbefaler CBS News.

• Anvende et antibiotikum creme eller salve på cut til at holde det fri for snavs og farlige bakterier, hvilket vil reducere din risiko for at udvikle en ar.

• Dække snittet med steril forbinding. Ændre bandagen en gang hver dag eller mere hyppigt, hvis det bliver beskidt eller våde.

Tips & advarsler

  • Antibiotikum cremer og salver kan købes på dit lokale apotek. Hvis din cut er meget svær eller viser tegn på infektion, Spørg din læge hvis du kræver en recept for en stærkere antibiotisk behandling.
  • Søge øjeblikkelig lægehjælp, hvis blødningen fortsætter. Et sår, der gabende, har muskel eller fedt fremspringende, eller er mere end 1/4-inch deep vil sandsynligvis kræve Sting. At få sting indenfor et par timer med en dyb udskæring vil reducere din risiko for infektion og ar dannelse.
  • Ikke hakke off enhver skorper, der kan danne mens snittet healing. Picking off en skurv kan genåbne snittet og tillade bakterier ind, som kunne udvikle sig til et ar.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com