Oversigt over Neonatal thymektomi

06/23/2012 by admin

Neonatal thymektomi er kirurgisk fjernelse af thymus hos nyfødte børn. Thymuskirtlen er relevant for det menneskelige immunsystem, ansvarlig for behandling af T-celler, der frø lymfatisk væv via kroppens blodbanen.

Thymus

Mens et barn er stadig en frugtsommelighed brissel producerer og opsamler store mængder af T-celler. Senere i barndommen og voksenlivet falder relevans og funktion af thymus drastisk, svarende til formindsket betydningen af mandler i mange mennesker. På grund af placeringen af thymus, har læger benyttet muligheden for at fjerne organ for bedre adgang til hjertet i tilfælde af spædbarn hjertekirurgi.

T-celler og B-celler

T-celler og B-celler er typer af lymfocytter, der cirkulerer i hele kroppen. Mens begge typer produceres i knoglemarven, svarer bogstavet betegnelser "T" og "B" til T-celler modning i thymus og B-celler modning i knoglemarven, selv. Hver type er designet til funktionen af specifikke antigener nødvendige for recovery efter kroppen lider infektion.

Efter indgrebet indvirkning

Neonatal thymektomi påvirker patienter senere i livet ved at reducere tilgængeligheden af T-celler i kroppen. B-celler har vist sig at øge i nogle tilfælde men er generelt upåvirket. De langsigtede virkninger fra proceduren kan resultere i for tidlig mangler af immunsystemet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com