Er solen dårligt for din hud?

04/14/2012 by admin

Mens solen er en del af vores hverdag, kan langvarig eksponering uden beskyttelse føre til skadelige virkninger på kroppen. Der er dog flere argumenter både for og imod eksponering for solen.

Pigmentering problemer

Daglig eksponering for solen eller overdreven solskoldning kan forårsage fregner og alderspletter på huden. Din hudfarve vil se ujævn eller endda læderagtige. Solskoldning kan endda forårsage blærer, der forlader permanent ardannelse på huden.

Rynker

Solen har vist sig at forårsage for tidlig aldring, som er almindeligvis omtales som photoaging. De ultraviolette stråler fra solen dræbe kollagen celler i huden, der holder huden fast og stramt. Resultaterne er revner og løsne, hvilket resulterer i rynker.

Kræft

Langvarig eksponering og svær solskoldning kan forårsage hudkræft. Det meste af tiden, hudkræft er til stede gennem unormalt store fregner eller muldvarpe, der vises efter en solskoldning og vokse, klør eller bløder. Hudkræft har også været forbundet med garvning saloner.

Fordelene ved solen

Moderat eksponering for solen øger mængden af D-vitamin i kroppen. . D-vitamin gør hår og hud sundere og holder lager forkølelser ved at øge dit immunforsvar.

Forebyggelse

Solcreme er afgørende for at undgå solskader. De fleste mærker gøre solcreme, der beskytter mod UVA og UVB stråler for maksimal beskyttelse. UVA stråler tæller for 95 procent af solens stråler, der når jorden, men UVB stråler er stærkere og tegner sig for de fleste solskoldning, så det er vigtigt at have en solcreme, der beskytter mod både. Solbriller beskytte øjnene, mens hatte og tøj beskytter ansigt og krop. Også, undgå overdreven eksponering, hvilket betyder, at opholde dig i solen i mere end otte timer ad gangen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com