Hvad er årsagerne til beskidt luft?

05/06/2011 by admin

South kyst Air Quality Management District definerer snavset luft som et område med dårlig luftkvalitet normalt påvirket af problemer med ozon ved jordoverfladen eller smog og partikler i luften. Inhalation af beskidt luft har været knyttet til sundhedsmæssige risici såsom luftvejsproblemer og lungesygdom og kan resultere i dødsfald.

Typer

South kyst Air Quality Management District rapporterer tre vigtigste årsager til beskidt luft. Disse er smog, ozon ved jordoverfladen og partikler. Udtrykket "smog" bruges til at kategorisere en række luftforurenende stoffer herunder vigtigste ingrediens, ozon ved jordoverfladen, carbonmonoxid og nitrogenoxider. Smog dannes, når en række gasser kolliderer efter bliver frigivet til luften og reagere med hinanden i det ultraviolette sollys. En farveløs og lugtfri forurenende jordnær ozon dannes af flygtige organiske forbindelser og kvælstofoxider, der er almindeligt frigivet fra forbrændingsmotorer som dem i biler, lastbiler, busser og entreprenørmateriel. Partikler er ifølge South kyst Air Quality Management District der består af faste og flydende partikler frigives fra kraftværker og forstyrret jord støv. Kulilte er en anden gas i vid udstrækning løst af motorkøretøjer, der er både farveløs og lugtfri og kan forårsage sundhedsmæssige problemer.

Kraftværker

Ren luft Task Force rapporter kraftværker er ansvarlig for fine-partikel forureningen, som bydelen South Coast luft kvalitet Management refererer til som PM2, 5, i modsætning til grove luft partikler, kaldet PM10. Forurening form kraftværker resultater i 38,200 ikke-fatalt hjerteanfald pr. år ifølge ren luft Task Force, med 24.000 mennesker mister livet hvert år på grund af kraftværk-relaterede forurening. Mennesker mister livet som følge af eksponering for fine-partikel forurening fra kraftværker dø et gennemsnit på 14 år tidligere end dem, der ikke berøres af bøde-partikel forureningen.

Trusler

Environmental Defense Fund publicizes dage med farlige niveauer af forurening, som smog og fine luft partikler, ved at give en luftforurening, prognose. Prognoserne er gradueret fra kode rød, den stærkeste trussel for alle uanset sundhed, at kode orange, hvor luften er usundt for mennesker med sygdomme som astma, at kode gul, når luften er tæt på at nå usunde niveauer. Ifølge den Environmental Defense Fund, kan gentagen eksponering til kode rød dage føre til alvorlige helbredsproblemer som lunge- og hjertesygdomme hos ellers raske mennesker.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com