Sent indsættende Adrenal hyperplasi symptomer

04/28/2011 by admin

Adrenal hyperplasi er en tilstand, der kan påvirke enkeltpersoner i barndommen (classic eller medfødte adrenal hyperplasi) eller sent barndommen eller voksenalderen (nonclassic medfødte adrenal hyperplasi "sent indsættende"). I begge versioner, binyrerne generelt gør ikke nok af nødvendige cortisol hormonet-- og kan også gøre en unormal mængde af to andre hormoner: androgener (testosteron) og mineralcorticoids (aldosteron). Men når det kommer til sværhedsgrad og symptomer, to er forskellige, med sent indsættende bliver mildere af to.

Symptomer på sent indsættende hos kvinder

Ifølge Mayo Clinic (se link i afsnittet ressourcer nedenfor), sent indsættende symptomer af adrenal hyperplasi er generelt oplevet mere af piger og kvinder end mænd. Disse symptomer opleves af kvinder kan omfatte infertilitet, en uregelmæssig menstruation (eller fraværet af et helt), og maskuline egenskaber: en uddybning stemme og overdreven hår på ansigt og/eller krop.

Symptomer hos mænd og kvinder

Selv om denne betingelse er mere oplagt i kvindelige, da symptomer producere nogle unfeminine-lignende egenskaber, erfaring hanner betingelse, også ifølge Mayo Clinic. Symptomer, der kan opleves af hanner og hunner består af en længere restitutionstid fra en infektion eller kolde, fedme, kvalme, træthed og lavt blodtryk. Desuden kan forhøjet kolesteroltal, lav knogletæthed og svær acne også forekomme, samt tidlig pubertet. Men på trods af hurtig vækst i barndommen på grund af tidlig pubertet, højde er typisk kortere end gennemsnittet i voksenalderen.

Årsag til sent indsættende symptomer

Ifølge Mayo Clinic er en mangel på enzymet 21-hydroxylase hvad der forårsager medfødte adrenal hyperplasi. Da den sent indsættende type (nonclassical) er mindre alvorlig end den klassiske type set i barndommen, er mangel på dette enzym ikke så stor enten.

Symptom varighed

I tilfælde af voksne medfødte adrenal hyperplasi (nonclassical) er det ikke altid nødvendigt at fortsætte medicin behandlingen i hele levetid, da symptomerne ikke altid vare. Enkelte voksne er forskellige, med nogle der kræver sådanne behandlinger på ubestemt tid og nogle ikke.

Symptom behandlingsmuligheder

Sent indsættende behandlingsmuligheder for denne betingelse består af hormon udskiftning medicin. Nogle hormon medicin ordineret til denne betingelse kan omfatte hydrocortison, dexamethason og fludrocortisone, for at nævne nogle få. Anbefalede hormon udskiftning behandling vil blive baseret på de symptomer opleves, hvad enzym er mangelfuld (21-hydroxylase eller andet), samt som hormone(s)/er mangelfuld i kroppen (kortisol, aldosteron) eller alt for rigelige (testosteron).


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com