Skjoldbruskkirtlen & årsager til Depression

05/31/2011 by admin

Din skjoldbruskkirtlen er en kirtel, der producerer hormoner. Når det ikke gør nok hormoner bremse din kropsfunktioner. Depression er et symptom på denne betingelse.

Skjoldbruskkirtlen

Skjoldbruskkirtlen, beliggende i halsen over kravebenet, er en endokrine kirtel, der gør de hormoner, der regulerer stofskiftet. Endokrine kirtler gøre hormoner og udskiller dem ind i blodbanen.

Hormoner

De to vigtigste hormoner, der skjoldbruskkirtlen producerer er thyroxin og triiodothyronin, ifølge Mayo Clinic.

Stofskifte

Dit stofskifte påvirker hastigheden på din kropsfunktioner. Alle dine indre organer styres af dit stofskifte. Når din skjoldbruskkirtel bremser, kaldes dette hypothyroidisme.

Depression

En underaktiv skjoldbruskkirtlen vil begynde at gøre dig føle træg og træt. Efter et stykke tid kan du begynde at føle sig deprimeret, og du kan tage på i vægt. Alle symptomer på hypothyroidisme kan komme og gå over tid.

Arvelighed

Thyroidea lidelser er ofte arvelige, så hvis din mor eller moster har det du kan, også. Hypothyroidisme kan være forårsaget af Hashimotos sygdom, som er en autoimmun sygdom, der angriber skjoldbruskkirtlen.

Blodprøve

Din læge kan gøre en blodprøve for at se, hvis din skjoldbruskkirtlen producerer nok af hormoner thyroxin og triiodothyronin. Hvis du ikke er, vil du blive ordineret medicin, der overtager funktionen af disse hormoner.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com