Fødevarer høj i gode kolesterol

01/24/2011 by admin

En vigtig del af at forebygge hjertesygdomme er at tage kontrol over dit kolesteroltal. Gode kolesterol (HDL) fjerner dårlige kolesterol (LDL) til leveren, hvor det udskilles fra kroppen. Forbedre din kost er en af de måder, du kan forbedre din sundhed uden nogen form for medicin. Ved at uddanne dig selv på fødevarer, øge din gode kolesterol, er du på vej til et sundt hjerte.

Opløselige fibre

Fødevarer med højt opløselig fiber hjælpe med at holde kolesterol fra at blive absorberet af tarmene. Disse fødevarer omfatter havre, bønner og frugter som bananer, æbler og pærer.

Omega-3 fedtstoffer

Omega-3 fedt findes i fisk har gode kolesterol, og også kan hjælpe med at sænke blodtrykket. Læger anbefaler to portioner en uge af grillet eller bagt fisk, især laks, tun og makrel.

Enkeltumættet fedt

Enkeltumættet fedt har vist sig at medvirke til at øge gode kolesterol. Du kan nemt optage disse i din kost ved kogning med olivenolie eller rapsolie.

Fordele

For at høste de maksimale fordele, skal du også spise fødevarer, der sænker din LDL niveauer, såvel som dem, der hæve din gode kolesterol. Fødevarer at sænker din dårlige kolesterol omfatter blåbær, nødder og granatæble juice.

Advarsel

Alkohol i små doser kan hæve gode kolesterol. Men, læger ikke anbefale mere end to drinks om dagen og fraråde drikke på alle, hvis du ikke i øjeblikket.

Ekspert indsigt

For at forebygge hjertesygdomme, er det ikke nok at bare forbedre din kost. Eksperter anbefaler også reducere dit indtag af transfedtsyrer, fælles i fastfood og højt fedtindhold mejeriprodukter, og udøve mere.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com