Hvordan til at sænke din risiko for slagtilfælde

07/03/2011 by admin

Hvordan til at sænke din risiko for slagtilfælde

National Stroke Association viser slagtilfælde som den tredje førende dødsårsag i USA De betingelser, der bidrager til denne sygdom typisk udvikle sig over tid og omfatter visse livsstilsvaner. Heldigvis findes der skridt du kan tage for at mindske risikoen for at få et slagtilfælde.

Identifikation

Slagtilfælde er en tilstand forårsaget af en manglende blodgennemstrømning til hjernen, hvilket kan være et resultat af blokeringer eller bristet blodkar. Blokeringer opstår når blodpropper dannes inde i blodkarrene, der fører til hjernen. Dette kaldes en iskæmisk slagtilfælde. I tilfælde, hvor et blodkar, der fører til hjernen brister, er blodgennemstrømningen aftaget eller stoppet. Dette kaldes en hæmoragisk slagtilfælde.

Symptomer

Symptomer på et slagtilfælde kan variere afhængigt af hvilket område af hjernen påvirkes. Nogle af de mere almindelige symptomer omfatter pludselige og svær hovedpine, vision vanskeligheder i en eller begge øjne, mental forvirring, der vises som problemer med tale eller forstå og følelsesløshed i arme, ben eller ansigt. Symptomer der involverer følelsesløshed ofte opstår på den ene side af kroppen. Igangsættelsen af et slagtilfælde kræver øjeblikkelig lægehjælp til at forhindre permanent skade.

Hjertesygdomme

Ophobning af fede indskud i arterierne udgør en alvorlig risiko for blodpropper. Kost højt indhold af fedt og kolesterol bidrager til opbygningen af disse aflejringer. Men der er god cholesterols og dårlig cholesterols. De dårlige cholesterols udvikle sig til de fede indskud fundet på arterievæggene. God cholesterols bidrage til at fjerne disse indlån. Fødevarer som korn, nødder og skaldyr indeholder store mængder af gode kolesterol. I nogle tilfælde kan personer i risiko for slagtilfælde blive rådgivet af deres læge at tage aspirin regelmæssigt. Aspirin arbejder for at tynde blodet, hvilket hjælper med at holde blodpropper fra formning.

Højt blodtryk

Højt blodtryk - også kendt som hypertension--er en tilstand, hvor de små fartøjer i kroppen bliver for snæver for blod til at flyde frit. I realiteten har hjertet til at arbejde hårdere for at flytte blod gennem disse fartøjer. En person med forhøjet blodtryk er i risiko for type af slagtilfælde forårsaget af en bristet blodkar. Lav holde blodtrykket niveauer hjælper med at reducere denne risiko. Nogle måder at kontrollere blodtrykket omfatter opretholdelse af en normal vægt og udøver på regelmæssig basis. Fødevarer som frugt og grøntsager bidrage til at øge kalium niveauer, som hjælper med at reducere blodtrykket. Fødevarer med højt saltindhold bør undgås.

Cigaretrygning

Ifølge National Stroke Association er blokering i den hals carotis arterie den største årsag til slagtilfælde i USA. Virkninger af cigaretrygning øge ophobning af fedtstoffer i halspulsåren. Kulilte i cigaretter arbejder for at reducere mængden af ilt i blodet. Dette reducerer mængden af ilt, der får til hjernen. Derudover cigaretrygning rejser blodtryk niveauer og tykkere blodet, hvilket gør det mere tilbøjelige til at størkne.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com