Fordele & ulemper af nyre dialyse maskiner

03/06/2011 by admin

Fordele & ulemper af nyre dialyse maskiner

Maskiner, der anvendes for dialysebehandling forsøger at efterligne funktionen af nyrerne i den menneskelige krop. En af de vigtigste roller i en nyre er at rense blodet ved at fjerne urinstof og visse salte fra det. I en dialyse maskine, er urinstof og salte filtreret fra blodet ved hjælp af rør lavet af en semi-porøse membran. Nyre dialyse maskiner tilbyder mange fordele såvel som ulemper.

Dialyse i hjemmet

Der er to muligheder for patienter, der kræver dialyse — hæmodialyse eller peritonealdialyse. Med hæmodialyse har patienter mulighed for at udføre dialyse i hjemmet ved at installere en hæmodialyse maskine; mange forskellige ting skal dog tages i betragtning før du implementerer denne løsning, som den fysiske og mentale kapacitet af operatoren, om symptomerne er stabiliseret eller ej, potentielle komplikationer af andre sundhedsmæssige forhold, og hvis der er plads til at holde maskinen og udstyr.

Der er folk, der opfylder kriterierne for dialyse i hjemmet, men foretrækker ikke at bruge den. Mange mennesker vælger i stedet for pleje af et professionelt personale. Home dialyse er også meget tidskrævende. Mennesker, som hjælper til at køre dialyse maskine til en anden person skal være konsekvent tilgængelig i flere timer – normalt flere dage pr. uge.

Hæmodialyse fordele

Med hæmodialyse, maskinen skal ikke bruges så ofte som peritoneal dialyse maskiner, og patienterne få fire dialyse-fri dage i en uge.

Peritonealdialyse fordele

Udstyr, der anvendes i peritonealdialyse er transportabel, så patienten kan rejse mere frit, som de ikke er begrænset til et bestemt område – som er kravet om hæmodialyse.

Hæmodialyse ulemper

I hæmodialyse, maskinen skal anvendes tre gange hver uge, og en enkelt dialyse session varer for omkring fire timer. Dette kræver en konsekvent tidsplan hver uge og forhindrer personen i at have evnen til at være mobile, på grund af stilstand af maskinen.

Peritoneal dialyse

Peritonealdialyse--har selvom mobil--stadig en klar ulempe at det skal være udført hverdagen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com