Tidlige tegn & symptomer på Parkinsons sygdom

02/09/2011 by admin

Parkinsons sygdom er en motor system lidelse, som kommer som følge af tab af hjerneceller, der producerer neurotransmitteren dopamin. Parkinsons sygdom generelt påvirker personer over en alder af 50, selv om det kan forekomme hos personer meget yngre end alderen. Sygdommen er fremadskridende, i hvilke symptomer gradvist blive værre og kan begynde at blande sig med daglige aktiviteter og liv. Der er nogle tidlige tegn og symptomer for Parkinsons sygdom, der kan hjælpe en person, om de har betingelsen.

Almindelige symptomer

De almindelige tidlige symptomer på Parkinsons sygdom er normalt meget mild og vage, så de kan gå glip af let. Men jo tidligere diagnosticering af Parkinsons sygdom, bedre effekt behandling vil have bremse sin progression. Nogle af disse tidlige symptomer omfatter rystelser, når lemmer er afslappet, symptomer beliggende på den ene side af kroppen, og svært ved og langsommelighed af motion og bevægelse.

Mindre mærkbar tidlige symptomer

Mennesker med Parkinsons sygdom kan mærke en generel følelse af utilpashed i begyndelsen. De kan finde, at det er meget let at blive distraheret og mister overblikket over deres tanker eller ord. De kan have "spidery" håndskrift og tale mere blødt end sædvanligt. Irritabilitet og depression kan også blive mere af et problem.

Familie og venner

I begyndelsen stadier af Parkinsons sygdom, kan en persons familie og venner også begynde at mærke nogle subtil endnu definerede symptomer og tegn på tilstanden. De kan mærke mangel på ansigtsudtryk i personen med sygdommen, samt manglende animation (benævnt "masked face"). De kan begynde at mærke, at personen synes usædvanlig langsom og stiv så godt.

Postural ustabilitet

Postural ustabilitet er en anden fælles tidlig Parkinsons symptom. Dette medfører nedsat koordination og balance. Mennesker oplever postural ustabilitet kan mærke at de har udviklet enten en frem eller tilbage lean og har en tendens til at falde ned meget nemt. Stepping tilbage, er kendt som retropulsion, også et fælles tegn.

Bradykinesi

Mennesker med Parkinsons sygdom mister ofte evnen til at engagere sig i automatisk og spontan bevægelse. Dette er snarere uforudsigelige og kan være meget stressende. Til tider, folk vil være i stand til at flytte med lethed, men i det næste øjeblik, kan de have hjælp til at komme fra punkt A til punkt B.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com