Hvad er en sund glukose niveau?

05/19/2011 by admin

Hvad er en sund glukose niveau?

Glukose eller sukker er produktet af mad. Når du spiser, nedbrydes maden til glukose, som kroppen bruger til energi. For meget glukose eller sukker i blodet kan medføre skade på kroppens organer. For lidt glukose i blodet kan føre til rysten, forvirring og diabetisk koma. Diabetikere har svært ved at opretholde et stabilt blodsukker, som er nødvendige for en sund livsstil.

Proces

Mad bryder ned i sukker i tarmen. Blodkarrene bære sukker til kroppens organer. Bugspytkirtlen gør og frigiver insulin, når sukker er i blodbanen. Insulin hjælper med at flytte sukkeret ind i kroppens celler hvor det anvendes til energi. Type 1 diabetikere producerer ikke insulin, så de skal tage insulin til at hjælpe med at flytte sukkeret ind i cellerne. Type 2 diabetikere har svært ved at bruge insulin effektivt.

Rækkevidde

En sund glukose niveau er 70 til 100 mg / dl. Men folk med diabetes har en større rækkevidde fordi variabler påvirker blodsukkeret som medicin, andre sundhedsspørgsmål, alder og aktivitetsniveau. American Diabetes Association tyder på, at diabetikere har en vifte af 70-130 mg/dl før måltider og mindre end 180 mg/dl i en to-timers periode starter et måltid. Glucose meter er tilgængelige for patienter til at overvåge deres egen blodsukker. Sundhedssektoren foreslår overvågning dit blod på forskellige tidspunkter i løbet af dagen til at bestemme hvor pigge i blodsukker forekomme og hvad kunne være årsagen til dem.

A1C Test

Milligram per deciliter er måling anvendes når testning blod eller glukose niveau ved hjælp af en glucometer eller glucose meter. A1C test viser blodsukkeret gennemsnit over de seneste tre måneder. A1C måles i percentiler. Et normalt niveau for en person, der ikke er diabetiker er 4 til 6 procent. Mål niveau for en person, der er diabetiker er 7 procent eller mindre. A1C test er normalt gøres hver tre til seks måneder af en laborant. Din sundhed udbyder vil beslutte, hvor ofte du skal have A1C test.

Præ-diabetes

Til at bestemme, hvis en patient er præ-diabetes, læger vil anbefale en af to prøver: den fastende plasma glucose test eller oral glukose tolerance test. Begge tests kræver, at patienten hurtigt natten. Med den fastende plasma glucose test eller FPG, er blod målt om morgenen før spise. Hvis blodsukkeret er under 100 mg/dl, er blodsukker normal. Hvis blodsukkeret er mellem 100 mg/dl og 125 mg/dl, er patienten præ-diabetes. Oral glukose tolerance test kræver, at patienten drikker en "glucose-rige drikke." Normale blodsukkerniveauer er under 140 mg/dl, to timer efter at have drukket drikken. Før diabetikere har niveauer på 140 til 199 mg/dl.

Forebyggelse/løsning

For at forebygge diabetes, foreslå sundhedsleverandører at patienter se deres indtag af sukker og stivelse, opretholde en sund vægt og motion regelmæssigt. Diabetes forebyggelse Program undersøgelse viser, at "30 minutter om dagen af moderat fysisk aktivitet, kombineret med en 5-10 procent reduktion i kropsvægt, produceret en 58 procent reduktion i diabetes," ifølge den amerikanske Diabetes Association.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com