Årsager til Psoriasis

05/23/2010 by admin

Årsager til Psoriasis

Psoriasis er en hud lidelse, der faktisk fremskynder hudens celler, får dem til at vokse hurtigt og danner tykke skæl og røde pletter, der kan være både smertefulde og kløende livscyklus. Det er en kronisk tilstand, men psoriasis kan forbedre eller forværres over tid. Det er simpelthen en gene for nogle personer, mens for andre kan det være en invaliderende sygdom.

Effekter

Psoriasis er en dårligt forstået hudproblem, når det kommer til hvad faktisk udfældes tilstand. Psoriasis vil forårsage hudceller til at formere sig i et meget hurtigere tempo i dem, der har det, end i dem, der ikke gør, i nogle tilfælde ti hurtigere end en normal person. Dette har virkningen, at hudens celler under overfladen nå de øverste lag af huden hurtigere, hvor de forårsager rejst rødlig områder, der bliver dækket med hvide skæl. Psoriasis ofte opstår på albuer, knæ og hovedbund, men kan også findes på torso, arme, håndflader og fodsåler.

Funktion

Medicinske forskere mener, at psoriasis er relateret til kroppens auto-immune system, men ved ikke præcis hvordan. De ved, at psoriasis kommer om, hvornår en bestemt type hvide blodlegemer kaldet en T-celle angreb sunde hudceller. T-celler normalt afværge og bekæmpe udenlandske organer, men de går skuddermudder i en psoriasis Lidende og gå efter sund hud celler ved en fejltagelse, næsten som om de forsøger at helbrede en imaginær sår.

Tidsramme

Når T-celler begynder at påvirke sund hudceller, forårsager de immunrespons, der gør nye hudceller og ekstra T-celler. Dette skaber en kontinuerlig cyklus af hudens celler bevæger sig op til de ydre lag for hurtigt, hvilket gør "tur" i dage i stedet for de sædvanlige uger. Den døde hud ovenfor kan ikke komme ud en person hurtigt nok, så resultatet er en ophobning af tyk patches, der blevet skællende og irritabel.

Betydning

Der synes at være en konkret arvelige faktor til hvad er årsagen psoriasis i mennesker. Det har for eksempel fundet at hvis en twin har betingelsen, derefter 70 procent af tiden anden tvilling vil have psoriasis også. En tredjedel af personer med psoriasis har et nært familiemedlem, der også har det. Stadig, den genetiske aspekter af psoriasis er ikke tæt på at blive forstået.

Typer

Der er visse psoriasis udløsere, der forårsager symptomer til at blive værre. En er stress, som normalt har en indvirkning på en persons immunsystem til at begynde med. En anden er at ryge, hvilket kan gøre psoriasis symptomer mere alvorlige. Fedme og skader på huden er også fundet for at gøre psoriasis symptomer mere tilbøjelige til at forekomme. Kolde og tørre klima har været kendt for at psoriasis næsten uudholdelig, og visse lægemidler kan gøre tilstanden mere af et problem end normalt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com