Hvordan modtages lys af øjet?

03/12/2014 by admin

Hvordan modtages lys af øjet?

Øjet er et organ af syne, der består af flere dele, ifølge MedicineNet.com, i herunder hornhinden, iris, elev, linse og nethinde cellelag. Andre dele er glasagtige gel, fovea, gule plet, sclera og synsnerven.

Øjet har specialiserede celler, kendt som stænger og kegler, at opdager intensiteten og farve af lys fotoner, siger NASA'S Imagine universet. Stænger og kegler konvertere de lys fotoner, der ind i øjet til nervesignaler, som registreres i hjernen og resultere i synet.

Det yderste lag

Det yderste lag af øjet, siger bibliotek Thinkquest, består af sclera, hvidt i øjet og på hornhinden, et gennemsigtigt lag, der dækker iris og pupil. Hornhinden er dækket med en tårefilmen, der holder øje fugtige, ifølge Macula Degeneration støtte. Den vandige kammer sidder bag hornhinden og er fyldt med en klar væske, der vedligeholder trykket i øjet.

Eleven er her lys første ind i øjet.

Det mellemste lag

Det midterste lag siger hvis øje væggen, årehinden, består af blodkar, som overføre næringsstoffer og regulere temperaturen, bibliotek Thinkquest. Årehinden omkranser iris, som bestemmer øjenfarve, og kontrakter og udvider efter mængden af lys tilgængelige. Elev, åbning i midten af iris, også indsnævres eller udvider for at lade i mere eller mindre lys.

Linse, en gennemsigtig dobbelt-konvekse kroppen, sidder bag iris. Det ændrer figurer som øjet fokuserer på billeder, der er nær eller langt, og fokuserer lys ind på nethinden.

Det inderste lag

Det inderste lag består af retinale cellelag, siger Macula Degeneration støtte, herunder optiske fiber lag og ganglion cellelag. Disse lag udgør nethinden, membran bagest i øjet, som modtager billeder via lys fra linsen og forvandler dem til nerveimpulser, som bliver sendt til hjernen.

Stænger og kegler

Nethinden indeholder millioner af celler kaldes stænger og kegler. Stænger er fotoreceptor celler ligger for det meste på siden af nethinden, og er ansvarlig for perifere og svagt lys vision. Kegler er placeret mere i midten af nethinden og er ansvarlig for central, lyse lys, fine detaljer og farvesyn.

Et øje indeholder cirka en million stænger, og 7 millioner kegler.

Synsnerven

Når rods og kogler af nethinden konverterer lys og farver til nerveimpulser, disse impulser forlader øjet på optik disk og angive synsnerven. På dette tidspunkt hvor synsnerven forbinder med nethinden, er der ingen stænger og kegler. Denne del af nethinden kaldes ofte blind plet, fordi det ikke kan registrere lys eller mørke. Endelig, fra synsnerven, nerve impulser sendes ind i hjernen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com