Er der nogen bivirkninger at tage marietidsel?

03/25/2012 by admin

Folk har været ved hjælp af denne Middelhavs urt i mere end 2.000 år for beskyttelse og healing af leveren, for diabetes kontrol og som en modgift mod svampen forgiftning. Marietidsel har været standardiseret og findes kommercielt i kapsler og ekstrakter. Selv om der er nogle videnskabelige beviser til støtte for krav af dets fordele, er det vigtigt at være opmærksom på mulige bivirkninger og til at arbejde med din læge om din behandling.

Fordringer

Det primære aktive stof i marietidsel er silybin, og det er hvad du finder i de fleste kommercielle produkter. Selvom marietidsel har været anvendt i tusinder af år som en leveren behandling, har det gjort overskrifter som en behandling for hepatitis og leversygdom som følge af alkoholisme. Ifølge en artikel fra University of Maryland Medical Center understøtter begrænsede undersøgelser nogle beviser for forbedring i leverfunktionen i hepatitis, men ikke for skrumpelever som følge af alkoholisme. Europæiske undersøgelser synes at støtte ved hjælp af marietidsel for at beskytte leveren mod skader. Undersøgelser er blevet gennemført for brug af silybin i kræftbehandling, men resultatet er usikkert.

Afføringsmiddel

Ifølge National Institutes of Health, kan maveonde opstå ved brug af marietidsel. Der har været Anekdotiske beretninger af gastronomiske nød herunder oppustethed, gas og diarré. Selv om disse bivirkninger ikke er som regel skadelige, de kan være ubehageligt og bør behandles. Diarré bør altid tages alvorligt, fordi det kan forårsage dehydrering.

Allergisk reaktion

Mennesker, der er allergiske over for kompositter som bynke-ambrosie og margueritter kan have en allergisk reaktion over for silybin i mælk tidsel. Hvis du får en udslæt fra en sammensat plante, tale med din læge om brug af mælk tidsel kosttilskud. Der har også været rapporter om anaphalixis, så brug marietidsel med forsigtighed.

Diabetes

Mennesker med diabetes bør ikke tage marietidsel uden at lade deres læger kender. Ifølge National Institutes of Health er der dokumentation for at stoffet kan påvirke blodsukkeret, så omhyggelig kontrol og justering af behandling er af afgørende betydning.

Hvem bør ikke tage marietidsel?

Visse grupper af mennesker bør ikke tage marietidsel, fordi der ikke har været tilstrækkelige data indsamles for at garantere sikkerheden. Gravide eller ammende kvinder og børn er især i risiko for negative bivirkninger. Hvis du har mistanke om du måske har hepatitis eller leverproblemer, se en læge, før du begynder enhver form for urt eller supplere regime. Undlade at arbejde med en kvalificeret læge kunne være en fatal fejltagelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com