Processen af skeletmuskulaturen vækst

08/04/2011 by admin

Processen af skeletmuskulaturen vækst

Processen

Skeletmuskulatur celler, kaldet muskelfibre, udvikle sig i livmoderen. Små celler kaldes myoblasts smelte sammen til form muskelfibre. Da hver muskelfiber er lavet af fusion af et hundrede eller flere myoblasts, har hver skelet muskelfiber hundrede eller flere kerner. Når denne fusion er færdig, mister skelet muskelfibre evnen til at gennemgå mitosen (celledeling). Det betyder, at antallet af skelet muskelfibre hver person har angives før fødslen.

Fordi skeletmuskulatur ikke kan vokse ved at tilføje mere muskelfibre, vokser de ved at ændre de fibre, der allerede findes i musklen. Skeletmuskulatur vokse gennem hypertrofi, som er en udvidelse af muskelfibre.

Skelet muskelfibre vokse større som reaktion på signaler i kroppen. Humant væksthormon udløser skeletmuskulatur hypertrofi hos spædbørn, børn og unge---det er, hvordan et barns musklerne vokse større som hun vokser. Testosteron kan også udløse hypertrofi---derfor mænd normalt har større muskler end kvinder. Misbrug af anabolske steroider forårsager skeletmuskulaturen vækst, men det medfører også alvorlige og undertiden livstruende bivirkninger.

Skelet muskelfibre også vokse større som en reaktion på motion. Når nogen bruger sine muskler til at udføre en opgave, f.eks bicep krøller, reagerer musklen på motion på tre måder. Først, kroppen øger neurale signaler til musklen. De neurale signaler, der forårsager muskler til kontrakten bliver stærkere, og biceps "lære" at udføre krøller. Når en muskel har fået mere neurale input som en reaktion på en bestemt aktivitet, bliver aktivitet nemmere at udføre. Nogle undersøgelser viser, at atleter, der er dygtig til at forestille sig selv udfører deres sport kan forbedre deres virkelige resultater, og denne effekt kan skyldes øget neurale input til musklerne.

Efterspørgslen på musklen stiger, benytter musklen en genetiske response til at forberede sig på at vokse sig større. Selv om vi ikke alligevel forstår processen helt, lader det til at "andet messenger" kemikalier inden for muskel signalerer behovet for muskelvækst ved at aktivere "øjeblikkelig-tidlig" gener i musklen. Disse gener påvirker derefter de gener, der styrer udtryk for kontraktile proteiner i musklen.

Når en skeletmuskulatur gennemgår øget neurale signaler og en genetisk reaktion som følge af regelmæssig motion, begynder muskel at optage mere kontraktile proteiner i myofibrils. Myofibrils er threadlike strukturer inden for hver muskelfiber, der forårsager muskel fiber til kontrakt. Som mere kontraktile proteiner er føjet til myofibrils, får de større i diameter. Antallet af myofibrils inden for en muskel fiber også stiger. Som et resultat, muskelfibre vokse sig større i diameter, og musklen selv vokser større. Da de kontraktile dele af musklen er større og indeholder mere kontraktile proteiner, er musklen nu i stand til at indgå mere kraftfuldt. Det kan tage op til en måned for processen med hypertrofi at nå dertil, så regelmæssig motion er nødvendig for at skabe større skeletmuskulatur.

Muskelømhed er fælles for vægtløfter og andre atleter. En smertefuld brændende fornemmelse, der kan opstå under en vanskelig øvelse er på grund af mælkesyre oprustning i musklen. Muskelømhed, der opstår inden for 12-48 timer efter træning er kendt som forsinket start muskelømhed, og synes at være relateret til muskelvækst. Mikroskopiske tårer, eller "microtears" i muskelvævet forårsage forsinket start muskelømhed, og musklen reagerer på disse microtears ved at tilføje mere protein i musklen, hvilket resulterer i muskelvækst. Microtears er lille og forårsage mild til moderat ømhed og stivhed---alvorlige smerter og/eller manglende evne til at bruge en muskel kan indikere en alvorlig skade og kræver lægehjælp.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com