Hvad der kan ske hvis Halogen er i grundvandet?

10/28/2012 by admin

Halogen er en af fem, meget reaktive elementer fundet i gruppe VII i periodiske system, nemlig fluor, klor, brom, jod og astatine. Grundvand kontaminering af halogener udgør en alvorlig risiko for drikkevand.

Forbindelser

Halogenerede aromatiske forbindelser,--som indeholder halogen atomer tilsluttet en benzen (carbon) ring--er meget udbredt i kemikalier, opløsningsmidler, pesticider og træbeskyttelsesmidler. Forbindelser, der indeholder store mængder af halogen atomer kan ikke være bionedbrydeligt ved tilstedeværelse af ilt.

Chlorphenoler

Et casestudie af grundvand kontaminering af chlorphenoler (C6H5ClO) i Sydfinland afslørede usædvanlig høje niveauer af kræftformer, såsom non-Hodgkins lymfom og bløddelene sarkom, i den udsatte befolkning. Befolkningen lider også øgede niveauer af hovedpine, træthed, luftvejsinfektioner og andre lidelser.

Fluor

Fluor i grundvand, som kan stamme fra naturlige og menneskeskabte kilder, kan forårsage plettede tænder og hæmme ordentlig knoglevækst hos børn. Fluor er giftige i høje koncentrationer, så høje niveauer i grundvandet kan føre til døden.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com