Hvordan til at diagnosticere Amebiasis

10/01/2011 by admin

Hvordan til at diagnosticere Amebiasis

Amebiasis, en infektion med et lavpatogent amøbe, normalt Entamoeba histolytica, forårsager næsten 100.000 dødsfald om året. Entamoeba histolytica har to former: en motile form kaldes en trophozoite og en cyste form. Trophozoite lever i tyktarmen og forårsager læsioner men kan skifte til de mere hårdføre cystisk form i overværelse af en negative miljø. De følgende trin vil vise hvordan du kan diagnosticere amebiasis.

Instruktioner

• Udføre en antigentest for at skelne mellem patogene Entamoeba histolytica og Entamoeba dispar, der ikke forårsager sygdom eller antistof produktion.

• Køre en enzymimmunanalyse (VVM). Dette er den bedste test til at foretage en klinisk diagnose af amebiasis. Techlab af Virginia tilbyder denne type af VVM kommercielt.

• Påvise antistoffer ved hjælp af en indirekte hemagglutination antistof (IHA) test når en extraintestinal amebiasis som amebic lever byld er mistænkt. Et antistof titer, der er større end 1:256 kan forventes i 95 procent af disse tilfælde, men afføringsprøver er ofte negativt.

• Tag en ultralyd, når en amebic lever byld er mistænkt og kigge efter en enkelt læsion på posterosuperior aspekt af den højre lap af leveren. Denne fremgangsmåde har fordelen af manglende bivirkninger, lave omkostninger og hastighed.

• Brug en koloskopi og rectosigmoidoscopy for at opnå diagnostisk information på tarm amebiasis. Endoskopi bør overvejes, når taburet undersøgelsen er negativ og en høj mistanke om amebiasis findes. Kigge efter små slimhinde sår med gullig ekssudater.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com