Søvnapnø & kvinder

10/25/2011 by admin

Søvnapnø & kvinder

Selvom søvnapnø forekommer hos kvinder mindre ofte end det gør hos mænd (der oplever søvnapnø dobbelt så meget som kvinder), er det stadig et problem, der hunner beskæftige sig med på regelmæssig basis. Ud over oplever søvnapnø sjældnere end mænd, kvinder også tendens til at opleve en mildere version af den sovende uorden. Kvinder, der er mest udsatte er over en alder af 40, overvægtige og har genetiske prædisposition.

Definition

Søvnapnø er en forholdsvis almindelig sovende uorden. Dem, der lider af sygdom erfaring pauser i vejrtrækning mens de sover, vare alt fra 10 sekunder til et minut. Oftere end ikke, kvinder med søvnapnø ikke klar over de har en sovende uorden, indtil de begynder at vise symptomer på dårlig søvn, symptomer, der ofte gå ignoreret for år og endda årtier. Søvnapnø er diagnosticeret, når den person, der lider af denne lidelse gennemgår en overnatning søvn test kaldes en polysomnogram (søvn undersøgelse).

Symptomer

Symptomerne på søvnapnø er undertiden forskellige for kvinder i forhold til søvnapnø symptomer, at mænd oplever. Kvinder har ofte flere problemer, når at falde i søvn og ofte viser flere tegn på narkolepsi end mænd gør. Derudover forstyrret kvinder betænkning mere søvn end deres mandlige modstykker. Alle dem, der lider søvn apnø, generelt oplever overdreven søvnighed, depression/irritabilitet, seksuel dysfunktion (manglende sexlyst hos kvinder), gispende eller kvælning mens du sover (ofte fundet af en anden end Lidende), morgen hovedpine og sløvhed. De fleste af disse symptomer er et direkte resultat af dårlig kvalitet søvn.

Årsager

Årsagerne til sleep apnea i kvinder involverer ofte fysiske egenskaber, som patient har ingen kontrol over. Disse fysiske kendetegn omfatter store tonsiller, alt for afslappet hals og tunge muskler, afbøjet septum, formen af hovedet og/eller hals og en vigende hage. Ud over disse fysiske årsager til søvnapnø, kvinder, der er overvægtige, røg og indtage store kvaliteter alkohol eller beroligende midler er også høj risiko.

Behandling

Når diagnosticeret, er sleep apnea i kvinder let at behandle. Ofte omfatter en ændring i kost, vægttab, ændre din sovestilling, rygestop, et fald i alkoholforbrug og lejlighedsvis ordineret medicin. For mere alvorlige tilfælde din læge kan også ordinere en nasal dilator eller ventilationssystem, der hjælper formindsker bortfalder i vejrtrækningen, der opstår med søvnapnø.

Farer

Fordi det er næsten umuligt for en person at indse hun har søvnapnø, går lidelsen ofte ubehandlet. Hvis du har mistanke om søvnapnø, fordi du er døsig eller oplever nogen af de ovennævnte symptomer, skal du kontakte din læge straks. Sleep apnea der går ubehandlet kan sætte Lidende under en betydelig mængde af risikoen, der påvirker hendes generelle velvære og lykke. Disse farer er ofte et direkte resultat lavt søvnkvalitet og omfatter: depression, crankiness, sløvhed og et dårligt fungerende krop og sind. Iltmangel forårsaget af søvnapnø øger også en persons risiko for hjertesygdomme og højt blodtryk.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com