Hvordan man beregner Respiration

07/22/2011 by admin

Hvordan man beregner Respiration

Vide, hvordan man beregner respiration er en af de mest grundlæggende færdigheder for alle, der arbejder direkte med patienter fra plejepersonale til læger. En persons respiration er betegnende for mange betingelser fra lungebetændelse til chok for thorax skade, og oplysninger, der kan bruges til at redde en persons liv. Gjort korrekt, kan beregning af åndedræt udføres hurtigt og nemt.

Instruktioner

• Sørg for din patient er i en behagelig stilling, enten siddende eller liggende. For de bedste resultater, skulle de tale eller flytte.

• Bemærk din patientens alder, tilstand og seneste aktivitet. Generelt, børn vil trække vejret hurtigere end voksne, og dem, der netop har afsluttet øvelsen vil trække vejret hurtigere end når de hviler. Betydeligt overvægtige mennesker og dem, der har respiratoriske lidelser kan også trække vejret hurtigere og fladere end normalt for dem, deres alder. Narkotika og følelsesmæssige tilstande også påvirke respiratorisk satser.

• Mark på dit ur en starttid med placeringen af den anden hånden. Det er nemmest at markere begyndelsen på din tæller, når hånden flåter til 12, 3, 6 eller 9.

• Tælle dine patientens vejrtrækninger i 15 sekunder gør ved ser patientens mave stiger og falder. Hver stigning og fald tæller som ét åndedrag. Kontrollere placeringen af den anden hånden på dit ur og stoppe når det gør en fjerdedel af en revolution rundt skiven.

• Mangedoble antallet du får af fire, og det bør være det omtrentlige antal vejrtrækninger i minuttet.

Tips & advarsler

  • Beregning af respirationsfrekvens er gjort bedst når patienten ikke er klar over, du ser dem trække vejret, da de har tendens til at ændre satsen for respiration når de bliver selvbevidst. Respiration tælles som en del af vitale tegn--temperatur, blodtryk, puls og respiration - og træffes som regel lige efter puls, mens pårørende stadig holder patientens håndled.
  • Respiratorisk beregningen kan også ske via stetoskop, hvis pårørende overvåger hvordan i patientens lunger fungerer. De kan også tælles uden at røre ved patienten.
  • Tælle mere end 30 sekunder og multiplikation med to eller tælle over 60 sekunder er mere præcis end tælle mere end 15 sekunder. Hvis din patient synes at være vejrtrækning meget langsomt, tælle vejrtrækninger over en længere periode for bedre nøjagtighed.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com