Definition af MAO-hæmmere

12/08/2011 by admin

Monoamin oxidase hæmmere eller MAO-hæmmere, er en klasse af receptpligtig medicin ordineret for depression. MAO-hæmmere virker ved at blokere monoamin oxidase enzym, der nedbryder neurotransmittere som serotonin og dopamin. MAO-hæmmere har potentiale til at faretruende interagere med en række andre lægemidler og kosttilskud, og derfor skal udvises forsigtighed, når du tager anden medicin sammen med MAO-hæmmere. MAO-hæmmere kan også forårsage hypertensive krise, når brugeren samtidig forbruger fødevarer, der indeholder den kemiske tyramin.

Indikationer for Mao-HÆMMER recept

MAO-hæmmere er generelt ordineret for depression og har tendens til ikke at være første-line agenter på grund af deres bivirkninger og negative interaktioner. MAO-hæmmere har også vist sig at være effektive til at hjælpe med at stoppe med at ryge.

Hvordan Mao arbejde

MAO-hæmmere arbejde på et par af enzymer kaldet monoamin oxidase A og B. Nogle Mao er mere effektive på en eller anden form af enzymet. Når monoamin oxidases hæmmes, er der nedsat opdeling af neurotransmittere som dopamin, serotonin og noradrenalin, fører til en mere ophøjet stemning.

Interaktioner

MAO-hæmmere har en række farlige interaktioner, hvilket begrænser deres recept. Først, MAO-hæmmere kan interagere med en række andre receptpligtig og nonprescription medicin og kosttilskud, herunder andre antidepressiva, visse smertestillende og St. John's urt. Også, dem på Mao undgå fødevarer, der indeholder tyramin, da det ikke kan brydes på grund af virkningen af medicin, fører til muligheden for hypertensive krise. Fødevarer, der indeholder tyramin omfatte forarbejdet kød, lagret ost, visse typer af rødvin og fava bønner. En nyligt udviklede MAOI hud plaster undgår nogle af denne fare.

Bivirkninger

MAO-hæmmere kan have mange bivirkninger. Nogle af de mere almindelige omfatter søvnløshed, seksuel dysfunktion, svimmelhed og svimmelhed. Der er også en risiko for afhængighed med MAO-hæmmere, og abstinenssymptomer kan blive bemærket, hvis stof regime er udgået for hurtigt.

Tal med din læge

Tal med din læge om, hvilke medikamenter er rigtige for din specifikke situation.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com