Hvad er rollen som kolesterol i en diæt?

08/16/2011 by admin

Kolesterol spiller en central rolle i en kost. I virkeligheden, uden kolesterol ville vores kroppe ikke fungere ordentligt. Vores leveren producerer kolesterol naturligt, og noget af det er spist som en del af vores kost. Spise for meget af det, men kan føre til sundhedsmæssige problemer som hjertesygdom. Ved at vide, hvilke fødevarer er høj i kolesterol-- og som dem, kan hjælpe med at sænke kolesteroltallet har vi--vi kan leve et sundere liv.

Fakta

Kolesterol er nødvendigt for kroppen til at fungere ordentligt. Kolesterol producerer hormoner, er en byggesten for kropslige væv og hjælper fordøjelsen ved at støtte leveren i producerer galde. Yale University skønner, at 25 procent af kolesterol i blodet er fra kost. De vigtigste kosten syndere for hjertesygdom er forarbejdede fødevarer, høj-kolesterol fødevarer og fødevarer med højt fedtindhold. Kost spiller en stor rolle i at kontrollere kolesterolniveauer og bruges ofte som en tilstand af livsstilsændring for personer med risiko for hjerte-kar-sygdom.

Typer

Der er to typer af kolesterol, du spiser i din kost: HDL og LDL. HDL (high density lipoprotein) eller "dårlige" kolesterol, er fundet i mættet og transfedt. Denne type af kolesterol er ansvarlig for danner plak på arterievæggene og forårsager hjertesygdom eller højt blod-kolesterol niveauer. LDL (lav densitet lipoprotein) eller "god" kolesterol, presser blodet gennem arterierne, og hjælper med at skylle symptomet ud. Det er udbredt i fødevarer, der indeholder umættede fedtstoffer.

Højt kolesteroltal Foods

Nogle fødevarer er kendt for deres høj-kolesterol indhold og omfatter: indmad såsom lever og hjerte, alle slags friturestegte fødevarer, rødt kød (oksekød, svinekød, lammekød, kalvekød), æg æggeblommer, hele fedt mejeriprodukter som mælk og ice cream, fløde tærter, pecan pie, boxed kage mix og cheesecake. Fødevarer, der indeholder transfedtsyrer er kendt for påvirker kolesterol negativt. Fælles trans fedt kilder omfatter kommercielt tilberedte fødevarer indeholdende forkortelse, faste fedtstoffer eller delvist hydrogenerede olie som dansk bagværk, kager, tærter, cookies, morgenmadsprodukter, energibarer og brød.

Kolesterol sænkende fødevarer

Spise visse fødevarer hjælper med at beskytte mod hjertesygdomme og hjælper med at sænke dit "dårlige" kolesterol niveau. Disse gavnlige fødevarer fremmes som en del af et hjerte sund kost, ifølge American Heart Association. Fødevarer med højt opløselig fiber hjælpe med at fjerne kolesterol gennem mave-tarmkanalen. Disse fødevarer omfatter linser og bønner, knust hørfrø, æbler, havre, byg, ærter, citrusfrugter og gulerødder. Andre gavnlige fødevarer omfatter plantesterol (soyfoods), laks, avocadoer, oliven og flydende vegetabilske olier.

Spise tips

Restaurant mad kan indeholde høj-kolesterol beløb. Måder at undgå at spise for meget kolesterol mens de stadig nyder et nærende måltid, herunder bestilling salatdressinger og krydderier på siden. Undgå stegte fødevarer og for kød, der er stegt, pocheret eller grillet. Bede om fedtfattig erstatninger, holde sig væk fra fløde saucer og vælge salsa. Spise æggehvider, ikke hele ægget, og bruge nedsat mængder olie under klargøringen af fødevarer. Nyde frisk frugt og korn i stedet for sirupsagtig saucer og hvid-mel elementer. Look for hjerte-sund betegnelser på menuen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com