Virkningerne af konserveringsmidler

02/15/2010 by admin

De fleste fødevarer indeholder konserveringsmidler. Derudover findes konserveringsmidler i kosmetik, husholdningsprodukter og vacciner. Historisk, naturlige stoffer såsom salt og sukker er blevet brugt til at bevare, men flere og flere kemiske konserveringsmidler er normen i fremstillingsindustrien. Mens den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) har en lang liste over tilladte konserveringsmidler, er der bivirkninger fra disse kemikalier.

Identifikation

Kemiske konserveringsmidler er føjet til fødevarer og kosmetik til at forbedre udseendet, forlænge holdbarhed og forhindre fordærv under transporten. Disse kemikalier hæmmer bakterier, insekter, mug og andre organismer.

Typer

Ifølge "Kemiske og Engineering News," der er tre typer af kemiske konserveringsmidler: antimikrobielle, at hæmme væksten af bakterier, skimmelsvampe eller gær; antioxidanter, der bremse luft oxidation af fedt og lipider; og en tredje type at blokke naturlige modning og enzymatiske processer at fortsætte efter høst råvarer.Populære kemiske konserveringsmidler omfatter benzoater, nitrat, sulfit og sorbater.

Effekter på sundhed

Mens FDA og andre statslige organisationer skønner konserveringsmidler sikkert for forbruget og husholdningsbrug, findes nogen bekymring over deres indvirkning på forbrugernes sundhed. Dem, der lider af allergier kan finde, at deres symptomer forværres når de indtager disse kemiske tilsætningsstoffer, og nogle kan medføre et stærkere reaktioner end andre.Nitrat konserveringsmidler, der kombinerer med salt til at give smag og bevare kød, men de kan reagere med andre fødevarer og være kræftfremkaldende. Nitrat findes ofte i forarbejdet kød, som hotdogs eller frokost kød.MSG eller mononatriumglutamat, et andet konserveringsmiddel og smagsstof agent, er fremstillet af en gærende proces af stivelse og sukker. Anekdotiske beviser tyder på, at MSG kan udløse hovedpine eller forværre astma.

Ny forskning

I 2007, "Tid" magazine rapporterede om resultaterne af British medical journal, "The Lancet". Ifølge britiske forskere, natriumbenzoat kan forårsage børn til at være mere hyperaktive og distraheret at normal. Denne konserveringsmiddel findes typisk i frugtsaft, sodavand og salatdressinger.

Overvejelser

Ifølge den europæiske mad oplysninger råd, om bivirkninger kan findes, konserveringsmidler findes i mad er generelt betragtes som sikre. Når en voksen spiser en normal mængde af fødevarer konserveringsmidler, bør virkninger være ikke-eksisterende eller minimal.Derudover regulerer FDA mængden af konserveringsmidler tilladte fødevarer og andre varer til at sikre sikkerheden og mindske risikoen for overforbrug.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com