Sygepleje interventioner for slidgigt

06/04/2013 by admin

Sygepleje interventioner for slidgigt

Slidgigt er en ikke-inflammatorisk fremadskridende fælles sygdom forårsager erosion af brusk mellem knoglerne, udvikling af knogle cyster og osteophytes (knoklet udvækster), fortykkelse af knogleplader, indsnævring af fælles rum og betændelse og hævelse af ledkapslen. Slidgigt kan være sekundært til skader (traumer, overforbrug) af en joint eller idiopatisk (årsag ukendt). Din angrebne led vil blive udvidet, smertefuld og stiv. Du kan udvikle knuder (Heberden's) på fingerled. Du skal muligvis øge leddeformiteter, handicap og smerte.

Smertebehandling

Valg og hyppigheden af smertestillende medicin afhænger af sværhedsgraden af dine symptomer og risikoen for bivirkninger og kan variere fra acetaminophen og non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) til narkotika og steroider. Du skal være opmærksom på mulige bivirkninger, gastrointestinale gener og blødning. Andre smerter forvaltning behandlinger omfatter akupunktur og topiske cremer (såsom capsaicin og methylsalicylate).

Ernærings rådgivning

Manglende mobilitet og stillesiddende livsstil ofte føre til øget vægt, at lægge pres på dine allerede beskadigede fuger. En ernæringsmæssig vurdering bidrager til at udvikle en sund vægt-vedligeholdelse eller sundhed-reduktion plan. Da knogleskørhed er fælles med slidgigt, skal din kost indeholde tilstrækkelig D-vitamin og calcium.

Fælles beskyttelse

Du skal afveje resten og aktivitet for at forhindre yderligere skade. En akut betændte fælles bør hvile, indtil betændelse aftager. Iført en skinne eller bandage, der holder leddet i funktionel position eller ved hjælp af hjælpemidler (stok, rollator) kan lindre fælles stamme. Du skal lære at beskytte de berørte fælles; Hvis dit knæ er berørt, for eksempel, bør du undgå knælende eller lange perioder af stående. Immobilisering af en fælles bør ikke overstige en uge, fordi forlænget immobilisering kan øge stivhed.

Træningsprogram

Knogle sundhed og mobilitet er afhængige af motion, så du har brug at udvikle en plan for motion, der omfatter nogle aerobe conditioning, såsom gåture. Træningsprogrammer skal begynde langsomt, så du kan øge din udholdenhed over tid for at undgå at øge ledinflammation. Du bør planlægge regelmæssig motion på tidspunktet af dagen, når dine smerter er det mindste intens og efter smertestillende medicin.

Varme/kulde terapi

Varme terapi (varmt bad, komprimerer, bruser) er specielt effektivt til at lindre stivhed og kan bruges 2 til 3 gange om dagen for en halv time hver gang. Ved hjælp af varme terapi før aktiviteter kan øge udholdenhed. Kolde terapi (komprimerer, isposer) er ofte effektiv til at lindre hævelse og ubehag, når en fælles er betændt.

Kompenserende hjælpemidler/udstyr

Hjælpemidler kan gøre det meget lettere for dig at fungere. Vandrere og Stokke kan hjælpe med mobilitet. Andre enheder omfatter easy grip håndtag på udstyr og sikkerhedsseler, hævet toiletsæder, gelændere, sikkerhed barer, Bruser afføring, grab værktøjer, dør knop greb og stol med forhøjet og forlænget arme.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com