Frugter & grøntsager høj i jern

02/08/2013 by admin

Frugter & grøntsager høj i jern

Frugter og grøntsager giver en ikke-hæm, plante i stedet for animalsk baserede, form af jern. Kroppen absorberer ikke denne type af jern så effektivt som hæm jern. Jern optages lettere, hvis det indtages som fødevarer, der også indeholder C-Vitamin, eller som supplement til fødevarer med højt c-Vitamin.

Artiskok

Artiskokker er Mediterranean oprindelse. Ifølge Californien artiskok Advisory Board kommer de fleste af de artiskokker, der dyrkes i USA fra gårde i Monterey County, CA. De spiselige dele af en artiskok er begrænset. De er indersiden af kronbladene, der trække væk nemt når artiskok er kogt; den indre del af stænglen; og hjertet. Hjertet hviler under den lilla choker; chokeren bør skovlede med en ske og kasseres. En hel artiskok tilberedt ved kogning giver 3,9 milligram af jern. (Reference 3)

Spinat

Spinat er tilgængelig året rundt. Det kan findes på dåse, frisk og sække i de fleste lokale markeder. Amerikanske afgrøder kommer normalt fra Californien eller Texas. Markeder og fødevareproducenterne bruger tre sorter af spinat, flade blade, savoy og semi-savoy. Flad blad spinat har glat trekantede blade. Savoy spinat blade er krøllet og semi-Savoyen lidt mindre krøllet. En kop kogt spinat indeholder 6,4 milligram af jern.

Swiss Chard

Swiss chard opstod i Schweiz. Det er en vinter vegetabilske bedste plantet i sensommeren. Dens smag er stærk og let bitter men ikke ubehageligt. Chard blander godt med salater og supper. Swiss Chard tilbyder 4,0 mg jern pr. kop.

Ferskner

Ferskner dyrkes over hele USA med en god portion af de afgrøder, der kommer fra det sydøstlige USA Deres høj næringsstof indhold og sød smag gør ferskner en populær sommer frugt. Spise 10 tørrede fersken halvdele vil tilføje 5,3 mg jern til din kost.

Rosiner

Rosiner er en let tilgængelig og bærbare frugt kilde til jern. De giver også betydelige mængder af fibre i form af inulin, som er til gavn for kolon sundhed. Rosiner indeholder også en kilde til antioxidanter, fytokemikalier og catechiner i kosten. Spise om en 1/2 kop rosiner som en snack giver 1,6 mg jern.

Sveske Juice

Sveske juice giver omkring 17 procent af den anbefalede daglige godtgørelse (RDA) for jern; otte ounces sveske juice indeholder 3,0 mg jern. Sveske juice tilbyder en betydelig kilde til vitamin A, B-6, samt C og kalium; Desværre er indeholder det også et betydeligt høj procent af sukker. (Ressource 3)

I betragtning af sukkerindholdet i sveske juice, kan det synes mere fornuftigt at snack på svesker. Dette er ikke tilfældet. Svesker eller tørrede blommer hjælpe kroppen med absorptionen af jern, sandsynligvis på grund af deres C-Vitamin indhold; de giver dog ikke en høj mængde af jern på.37 milligram per portion.

Bønner

Bønner kan tilberedes på mange forskellige måder. De indeholder protein, fibre og jern. Sojabønner, linser, kikærter og kidneybønner indeholde 8,8 til 3,0 mg jern. Prøv dem alene, vendt med pasta eller salat greens, eller tilføje dem til suppe.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com