Eddike & peroxid anvendelser

03/26/2010 by admin

Peroxid og eddike (sammen med orange olie og bagepulver) er en del af den nuværende tendens til at bruge naturlige sundhed, skønhed og rengøringsmidler. Disse produkter er miljøvenlige på tre måder. Først, de er lavet naturligt uden brug af farlige kemikalier. For det andet, de er normalt mindre ætsende og farlige end deres syntetiske modstykker. Til sidst, de ikke fraspalte skadelige rester.

Brintoverilte

Hydrogenperoxid er H2O2, som er meget tæt på vand (H2O), og det bryder nemt ned til vand og ilt. Det ligner også vand, men det opfører sig roligt anderledes. Ren peroxid er ætsende. Den slags forbrugerne plejer at købe er 3 procent peroxid og 97 procent vand. Det sælges i brune flasker fordi sollys kan bryde det. Peroxid opstår naturligt vand når blander med ozon (O3) og det er endda fremstillet i det menneskelige legeme af hvide blodlegemer.

Brintoverilte anvendelser

Brintoverilte dræber bakterier. Det er almindeligt anvendt som et desinfektionsmiddel på snit eller skrammer. Tandlæger anbefaler skylle munden med peroxid--nogle gange fortyndet halv og halv med vand. Kokke bruger det til at desinficere skærebrætter og bordplader. Peroxid er en fremragende desinfektionsmiddel, der bryder til vand og ilt.

Eddike

Eddike er, hvad der sker, når vinen er udsat for ilt. Navnet stammer fra det franske udtryk for eddiken: "vin aigre." Det er en vigtig del af mange retter, især europæiske, asiatiske, Middle Eastern, og den indonesiske og filippinske retter, kendt som "adobo." Det er blevet fundet i egyptiske urner, som er blevet dateret til omkring 3000 F.kr.

Eddike bruger

Eddike er for det meste bruges til at tilføje tang og smag til fødevarer og er en væsentlig ingrediens i sushi ris. Det bruges også til at bevare fødevarer i en smagfuld måde - såsom bejdsning agurker og kål. Eddike har også vist sig at reducere kolesterol, triacylglycerol og glykæmisk indeks. Det øger mæthedsfornemmelsen (følelsen af at være fuld) som hjælper kontrol fødeindtagelse. Eddike er en fremragende øko-venlige renere. Det er især god til at fjerne mineralforekomster fra glas, spejle og kaffemaskiner.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com