Hvad er skizofren Bipolar manisk Depression?

01/10/2014 by admin

Hvad er skizofren Bipolar manisk Depression?

Psykiske lidelser inddeles efter hvor alvorlig indvirkning de har på sindets evne til at fungere normalt. Skizofreni er opført som en psykose, som er en af de mere invaliderende betingelser. Bipolar manisk depression falder under kategorien stemning lidelse. Når disse to betingelser opstå samtidig, opleve personer symptomer fra begge sygdomme. Diagnose og behandling blevet mere af en udfordring for personer, der beskæftiger sig med begge betingelser.

Identifikation

Skizofrene bipolar manisk depression er en psykisk sygdom, hvor symptomerne på skizofreni og bipolar lidelse er til stede i lige grader. Diagnostiske og statistiske håndbog for psykiske forstyrrelser eller DSM-IV er den faktiske diagnose for denne tilstand skizoaffektiv lidelse. Symptomer forbundet med denne sygdom omfatter hallucinationer, vrangforestillinger og forvrænget tænkning koblet med episoder af svær depression og/eller mani. Disse to betingelser kombineret gør det vanskeligt at diagnosticere skizoaffektiv lidelse som individer udviser symptomer fra to klassifikationer.

Funktion

Personer med skizoaffektiv lidelse opleve et samspil af symptomer fra både skizofreni og bipolar betingelser. Bipolar lidelse er der består af episoder af svær depression efterfulgt af perioder med Mani, eller ekstrem glæde og aktivitet. Personer med skizofreni oplever en række symptomer, der spænder fra hallucinationer paranoia, vrangforestillinger eller forvrænget tænkning. Med skizoaffektiv lidelse opleve personer et to-ugers periode, hvor ingen symptomer af bipolar er til stede. Hvis der ingen tilgivelse af bipolar symptomer opstår, er skizoaffektiv lidelse ikke til stede.

Funktioner

Skizoaffektiv lidelser kombinerer aspekter af både en psykose og en stemning uorden, ledsage en række symptomer betingelsen. Sammen med paranoide tanker og anfald med depression og mani, kan enkeltpersoner oplever irritabilitet og problemer med at styre deres temperament. Forvirring og usammenhængende tale mønstre er synlige. Tanker om selvmord og drab er ikke ualmindelige. En person kan også udvise katatonisk adfærd hvor han undlader at reagere når talt med, eller han kan udtrykke ekstreme agitation, når ingen er omkring. Søvnforstyrrelser er også muligt.

Behandling

Behandling af skizoaffektiv lidelse kræver, at begge sæt af symptomer - dem der er forbundet med skizofreni, og dem med bipolar--behandles sammen. Sværhedsgraden af en persons symptomer og typen af symptomer oplevet vil bestemme, hvad løbet af behandling er nødvendig. Receptpligtig medicin og psykoterapi er de traditionelle behandling modeller. Medicin anvendes omfatter anti-antipsykotika og stemningsstabiliserende antidepressiva. Med hensyn til psykoterapi lære enkeltpersoner måder at administrere forvrænget tænkning processer, samt hvordan man håndterer selv under episoder af mani og depression.

Overvejelser

Den nøjagtige årsag til skizoaffektiv lidelse er ukendt, men nogle teorier peg på ubalancer inden for hjernens kemi, mens andre har mistanke om det er forårsaget af fødslen komplikationer involverer vira eller underernæring. En nyere teori, præsenteret i Johns Hopkins neurologi og Neurokirurgi Journal fra vintersæsonen 2004, har fremhævet et bestemt sæt af kromosomer som årsag. Et hold af forskere ledet af Dr. Jason Potash udført eksperimenter hvor kromosom make-up af bipolar og skizofrene personer blev fundet til at have specifikke markører tilknyttet hver tilstand. Holdet håber at opdage en yderligere markør, der viser inden for skizofreni og bipolar profiler.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com