Brug af Cymbalta til behandling af Bipolar lidelse hos teenagere

01/25/2014 by admin

Cymbalta er varemærket for en medicin kaldet duloxetin. Det er antidepressiv medicin, der er godkendt til behandling af depression, generaliseret angst, diabetisk perifer neuropatisk smerte og fibromyalgi. Det er også bruges til at behandle episoder af depression i bipolar lidelse. Cymbalta er ikke blevet godkendt til brug hos teenagere, men det er at blive ordineret som en off-label medicin til behandling af deres symptomer på depression.

Definition

Cymbalta er i en klasse af medicin kaldet selektive serotonin-noradrenalin reuptake hæmmere (SSNRIs). Når nerveceller i hjernen kommunikerer, frigiver de kemikalier kaldet neurotransmittere, som rejser gennem en lille plads til at binde med nærliggende nerver. De kemikalier, der forbliver i rummet er reabsorberes. SSNRIs forhindre denne reabsorption, tilrådighedsstillelse af neurotransmittere længere for hjernen til at bruge. Øge mængden af serotonin og noradrenalin hjælper med at forbedre symptomerne på depression.

Antidepressiva og Bipolar lidelse

Teenagere diagnosen bipolar lidelse har brug at tage medicin for at stabilisere de maniske og depressive humørsvingninger. De fleste stemningsstabiliserende målrette de maniske episoder, enten ved at lindre akutte symptomer eller ved at forhindre fremtidige gynger mod mani. Antidepressiva kan anses for teenagere med bipolar lidelse, men de skal overvåges nøje. Bipolar humør episoder cyklus hyppigere hos teenagere, end de gør hos voksne, skabe mere af en kronisk humør forstyrrelser end en særskilt swing fra mani til depression. Også, når teenagere tage antidepressiva, der er en højere chance for at medicinen vil udløse en brat manisk episode. På grund af disse forskelle er antidepressiv brug af teenagere mere risikable.

Forholdsregler

Selvom Cymbalta er ordineret til teenagere, dens effektivitet og sikkerhed for denne aldersgruppe er ikke blevet bekræftet gennem større undersøgelser, og det er ikke godkendt til deres brug. En begrænset undersøgelse af to teenagere med depressiv lidelse fundet at Cymbalta ydes hurtig forbedring af humør symptomer og kroniske smerter forbundet med depression. To kliniske forsøg for at undersøge anvendelsen af Cymbalta af teenagere begyndte at rekruttere deltagere i februar 2009. Forsøgene forventes at være afsluttet i marts 2012.

Antidepressiva bør startede på en lav dosis og langsomt steg over et antal uger, således at lægen kan overvåge bivirkninger og se hvordan teen reagerer. Teenage stofskifte nedbryder medicinen hurtigere end en voksen. Hvor en gang dagligt dosis vil være tilstrækkeligt for voksne, bør teenagere tage lavere doser to gange om dagen.

Bivirkninger

En kritisk bivirkning for teenagere tager antidepressiva er risiko for øgede selvmordstanker eller adfærd. Derudover bør Cymbalta aldrig være stoppede brat eller uden at konsultere en læge, da dette kan medføre abstinenssymptomer. Cymbalta er forarbejdet i leveren og kan forårsage levertoksicitet. Teenagere, der pludselig lettere få blå mærker mere samtidig med at tage Cymbalta bør vurderes af deres læge. Bortset fra den alvorlige bekymring over selvmordstanker har Cymbalta de samme potentielle bivirkninger som andre antidepressiva, uanset om de er ordineret til teenagere eller voksne. De mest alvorlige bivirkninger er en øget risiko for mani, angst, agitation og forværring depression. Nogle af de mindre alvorlige bivirkninger, der typisk går væk når kroppen tilpasser til medicinen omfatter forhøjet blodtryk, smerter i underlivet, søvnighed eller søvnløshed, hovedpine, svimmelhed og vægttab eller få.

Overvejelser

Selvom mange medicin er ordineret til off-label brug, en januar 2009 undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet "Farmakoterapi" inkluderet Cymbalta i en liste over top-prioritet narkotika har behov for forskning for at fastslå effektiviteten og sikkerheden af deres off-label bruger. Det omfatter også brug af Cymbalta for teenagere med bipolar lidelse. Cymbalta kan være et godt valg til behandling af depressive cyklusser, men der er mange variabler, der skal tages i betragtning. Cymbalta er ikke den eneste medicin i sin klasse, og andre vil have en anden kemiske struktur, hvilket betyder, at de kan blive bedre eller værre for enhver given teenager. Det er vigtigt at huske, at hver teenager vil reagere på hver medicin forskelligt, afhængigt af hans egen genetik, kroppen kemi, og sværhedsgraden og hyppigheden af hans bipolar episoder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com